Nyár utolsó napjain

2022.08.31. 15:40

Bezárt a Tófürdő, csütörtöktől a Termálfürdő sem nyit ki

Zárt kapuk fogadták már azokat, akik a Tófürdőn csobbantak volna még egyet a nyár utolsó napjaiban.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Olvasónk küldte kedden a hírt: „Még tombol a nyár, a gyerekek mennének a strandra, de csalódottan baktatnak vissza, mert hiszik vagy sem, mindkét szombathelyi strand zárva van. Pedig az előzetesen meghirdetett nyitvatartás "iskolakezdésig szól". Ez felháborító. Ki a felelős?” – írta.

A megkeresés nyomán a szombathelyi fürdőket üzemeltető két cég sajtóreferenséhez fordultunk. Némethy Mária, a Vasivíz Zrt. sajtóreferense pár percen belül válaszolt, azt közölte: a Termálfürdő ezen a héten nyitva volt. Hétfőn, kedden és a rosszabb idő ellenére szerdán is várták a fürdőzni vágyókat a komplexumban. A zrt. honlapján ugyanakkor már arról is tájékoztatnak: a Termálfürdő szeptember 1-jéig látogatható, vagyis csütörtökön már nem nyit ki.

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

A Szova Nzrt. honlapján egy rövid bejegyzést találtunk, azt augusztus 29-én tették közzé: a Tófürdő a 2022-es szezonra bezárta medencéit és kapuit. 

A Szova Nzrt. lapunkhoz eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük:

- A Tófürdő nyitvatartása, mivel a létesítmény szezonális jelleggel működik, nem behatárolható konkrét naptári napok szerint. Minden évben általában júniustól iskolakezdésig várjuk vendégeinket, ám ezt a kedvezőtlen időjárási viszonyok természetesen felülírhatják. Ahogy az elmúlt húsz évben mindig, számunkra a vendégeink biztonsága az első, ezért az üzemeltető SZOVA Nonprofit Zrt. az említett okok miatt dönthet a nyitvatartás módosításáról, vagy a létesítmény zárva tartásáról, esetleges bezárásáról.

Az ezzel kapcsolatos hírek minden esetben megtalálhatók honlapunkon, a www.szova.hu-n, illetve a Tófürdő Facebook oldalán, a közérdekű információt természetesen a sajtó munkatársai is szabadon felhasználhatják, mint ahogyan azt az idei szezonban egy alkalommal a Vas Népe is megtette.

A Tófürdő az idei szezonban augusztus 28-án fogadta utolsó vendégeit. A bezárásról a múlt héten folyamatosan előre tájékoztattuk vendégeinket a közösségi médiában, a létesítmény bezárásáról több média is beszámolt, sajnáljuk, hogy olvasójuk figyelmét ez a hír elkerülte, természetesen sok szeretettel várjuk őt is és minden kikapcsolódni vágyó szombathelyit, környékbelit a Tófürdőn a 2023-as szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában