Beruházás

2022.08.30. 15:30

Kicserélik az ivóvízgerincet Bükön

Viziközműberuházás zajlik a Gyurácz utcában, cserélik az ivóvíz-vezetéket, javítják a szennyvíz-csatornát.

Merklin Tímea

Forrás: Unger Tamás

A beruházás során kicserélik az ivóvízgerincet az utca teljes hosszában (251 méter), az eddigi eternit helyett műanyag cső lesz. A házakhoz vezető, összesen tizenkét darab vízbekötés cseréjét is kivitelezik, és kisebb egyéb elemeket helyeznek el: tűzcsapot építenek ki és új vízmérő helyet hoznak létre. 

A beruházás másik része a szennyvízrendszer javítása. Ez a rendszer már műanyagból készült az 1980-as évek közepén, így elegendő rajta kisebb javítások elvégzése, például ellenlejtésű szakaszok korrekciója, aknák cseréje – tájékoztatott Dr. Németh Sándor polgármester.  

© Unger Tamás
Forrás: Unger Tamás

A kivitelezésre a nyertes ajánlat nettó 22,5 forint, bruttó 28,6 forint volt. A munkaterület átvételétől számított 90 nap a határidő, ami október végét jelenti, de várhatóan előbb befejezik.  

A polgármestertől azt is megtudtuk: lakossági fórumot augusztus 4-én tartottak az utca lakói részére, akik szép számban megjelentek és a megrendelő önkormányzattól, a tervezőtől és a kivitelezőtől is kaptak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában