Útfelújítás

2022.08.01. 13:11

Kormányzati forrásból újul meg a szombathelyi Nádasdy utca is

Kormányzati forrásból kezdődhetett meg a Magyar László és Paragvári utcák után a Nádasdy utca felújítása is. Hende Csaba országgyűlési képviselő és a városvezetés is örül a beruházásnak, hiszen forgalmas útszakaszokon cserélik a burkolatot.

VN

Putz Attila és Bokányi Adrienn

Forrás: Szendi Péter

- Tavaly tavasszal fogalmazódott meg az a kormányzati szándék, hogy a jó adóerőképességük miatt iparűzésiadó-kompenzációban nem részesült önkormányzatok mégis kapjanak beruházásra támogatást. Ennek eredményeként javaslatomra a kormány 1 milliárd 205 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott Szombathelynek - mondta el Hende Csaba a Magyar László, Nádasdy, Paragvári és Dozmat utcák felújítása kapcsán. Hozzátette: az utcák felújítása mellett a piac környéki parkolókra, a Víztorony környékének rendbetételére, a zanati kerékpárútra és a Gyöngyös-híd felújítására is jut ebből a központi támogatásból. 

A kormányhatározatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá, aki a Belügyminisztériumot bízta meg az utcák vonatkozásában a határozat végrehajtására. - Félrevezető, hogy a Belügyminisztériumnak mond köszönetet a városvezetés, miközben a határozatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá, így neki kellene azt megköszönni - erről is beszélt Hende Csaba. Szombathely országgyűlési képviselője ugyanakkor hozzátette: örömteli, hogy a kormányzati forrás jóvoltából több utca is megújulhat Szombathelyen.

A városvezetés ugyancsak örömének adott hangot azért, hogy a Magyar László, a Paragvári utcák után múlt héten a Nádasdy utcában is elkezdődött a felújítási munka - ezt már Bokányi Adrienn tanácsnok és Putz Attila önkormányzati képviselő hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján tudtuk meg. Bokányi Adrienn kérdésünkre elmondta, ezen kívül az év hátralévő részében olyan útfelújítást nem terveznek, amit önkormányzati forrásból finanszíroznának, a járdafelújítási programot indították el - ez azonban az utakat nem érinti.

A tanácsnok a tájékoztatójában kitért arra: a Nádasdy utcában jelenleg a kopóréteg marása zajlik, ezt annak újjáépítése, illetve a szegélyek cseréje követi. Mindez mintegy nettó 55,6 millió forintba kerül. Bokányi Adrienn hangsúlyozta: az útszakasz rekonstrukciója azért is fontos, mert nagyforgalmú gyűjtőútról van szó, ahol nemcsak sok személygépkocsi, hanem a vasútállomás közelsége miatt rengeteg busz is áthalad. 

Putz Attila önkormányzati képviselő szintén üdvözölte a beruházás megkezdését, hozzátéve: a tervek szerint egy hónap alatt befejezik a Nádasdy utca teljes hosszában a felújítási munkákat, így az az iskolakezdésre elkészül. Beszélt arról is: szakmai döntés született, amikor ezeknek az utcáknak a rekonstrukciójáról döntöttek, amit a Belügyminisztérium is jóváhagyott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában