Járványügyi adatok

2022.08.03. 14:00

Koronavírus: egy hét alatt félezernél is többen fertőződtek meg Vasban

Az adatok szerint míg tavaly nyáron átlagosan 5-10 új koronavírusos esetet regisztráltak hetente, idén ez a szám már meghaladta az ötszázat.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Az augusztus 3-án közzétett adatok szerint az elmúlt hét napban 507 esetben igazolták a vírus jelenlétét Vas megyében. Ezzel együtt az összes fertőzöttek száma megyénkben 56910-re nőt. 

Az országban jelenleg 1593 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 2115-en tartózkodnak – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Vas megyére visszatérve látható az a figyelemreméltó tény, hogy míg a május 11-i héten 167 teszt lett pozitív, addig egy hónappal később a június ugyanezen időszakában ez a szám 16 volt. Innentől kezdve pedig folyamatos az emelkedés. Az olvasható ki a számokból, hogy hetente megduplázódtak az esetszámok. 

Úgy tűnik, koronavírus szempontjából az idei nyár a tavalyihoz képet sokkal erősebb. 2022 augusztus első hetében, ahogy írtuk, 507 új fertőzést regisztráltak, tavaly ugyanebben az időszakban csupán négyet. Idén július utolsó hetében 454 teszt lett pozitív, egy évvel korábban 12.  

A szakemberek szerint a vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. 

Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahova péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában