Határozottan lépnek fel ellenük

2022.08.17. 14:00

Lefülelték: építési törmeléket rakott ki egy férfi Köcsknél - fotók

Tömböly Ágnes

Sajnos rendszeressé vált: többen Köcsk határában teszik le a hulladékot, emiatt még határozottabban lépnek fel az illegális szemetelőkkel szemben.

Az egyik helybeli érte tetten azt az idős férfit, aki egy utánfutóból építési törmeléket lapátolt ki a főút mellett kedden. Hiába készültek képek a jelenetről, és hiába jelzi tábla is, a területet vadkamerákkal figyelik, a szemetelőt mindez nem zavarta, ott hagyta a hulladékot. A rendőrségen feljelentették, így várhatóan, a hatóságok hamar a nyomára akadnak. Sajnos egyre többször tapasztalnak hasonlót – tudtuk meg Magyar Tibor polgármestertől.

 
 

Egy esetben az önkormányzat a környezetvédelmi hatóságtól kapott felszólítást, hogy távolítsák el a közigazgatási területén lévő, illegálisan lerakott hulladékot, aminek egyébként már a levél kézhez vételekor eleget tettek.

- Az önkormányzat költsége ezeknek a szemétkupacoknak az elszállítása, így még határozottabban fogunk fellépni azokkal szemben, akik Köcsknél dobnák ki a hulladékukat – húzta alá Magyar Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában