Bemutatók a témaparkban

2022.08.27. 13:07

Milyen volt a lovasíjász harcmodor? - Tengernyi élmény a Karneváli forgatagban - fotók

Színek, hangok, illatok, ízek, találkozások – két év kihagyás után megint tengernyi élményben lehet része annak, aki elmerül a forgatagban. Csütörtökön kezdődött és majd vasárnap éjjel zár a XXI. Savaria Történelmi Karnevál – a hétvégén is követjük az emlékezetes pillanatait.

Tóth Kata

Szombat délelőtt a Történelmi Témaparkban gladiátor-párharcokba csöppentünk: a délutáni nagy gladiátorjátékokra gyakoroltak a Collegium Gladiatorum „halálba induló” római harcosai. Közben a lelátón ülők megismerkedtek fegyvereikkel, felszerelésükkel, küzdőstílusukkal, láttunk mesteri kardforgatást, lándzsavívást, hálóvetést. 

Az egyesület hazajár a Savaria Karneválra, nemkülönben Kassai Lajos lovasíjász, aki a tanítványaival megmutatta, mi jellemezte a népvándorlás kori fegyverforgatást, a lovas nomád harcosok képességeit, a hadjáratokat. „A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket” – egész Európa rettegte a magyarokat, és Bizánctól Brémáig nem akadt haderő, ami megfékezte volna őket – a bemutatót látva értjük, miért. 

Találkozhatunk még velük a témaparkban szombat délután és vasárnap is két alkalommal.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában