Augusztus 20.

2022.08.21. 07:00

Szent Istvánt ünnepelték Kőszegen is - fotók

Bege Botond

Forrás: Unger Tamás

A nem megfelelő időjárásra való tekintettel az ünnepi műsort a helyi Jézus szíve templomban tartották. Az ünnepség az Angelica leánykar produkciójával indult, Gráf Zsuzsanna vezénylésével, ezután Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára ünnepi beszéde következett. A helyettes államtitkár beszédében kifejtette, nagy öröm számára, hogy együtt ünnepelhetnek a jelenlévőkkel, hiszen ez az elmúlt időszakban nem volt lehetséges, hozzátette, ez nem csak most volt így, hiszen 1990 előtt sem hagyták az ünnep megünneplését. Hozzáfűzte azt is, hogy Kőszeg városa maga a testet öltött történelem, hiszen, ha ott jár az ember, olyan érzése van, mintha hazajött volna, mindig vannak olyan részei a városnak, ahol a magyar kultúra több formában elevenedik meg. Nemcsak a város múltját említette meg, hanem a fejlődő, növekvő jövőjéről is beszélt, a város épületről épületre történő fejlődéséről.

Az új kenyér Rácz Ágoston atya és Baranyay Csaba lelkész áldotta meg. Ezután Básthy Béla polgármester szólt a jelenlévőkhöz. Végezetül köszönetét fejezte ki a résztvevőknek, Vincze Máté helyettes államtitkárnak és Gráf Zsuzsannának és a leánykarnak a jelenlétükért.

A műsor után a Jézus Szíve Plébániatemplomban ünnepi szentmise volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában