Dolgoznak

2022.08.10. 15:00

Új burkolatot kapnak a buszmegállók a Szombathelyen, a Rohonci úton - Kisebb - nagyobb torlódással számoljon, aki arra jár

Munkagépek dolgoznak a Rohonci út buszmegállóiban, ezért az arra közlekedőknek kisebb-nagyobb torlódásokra és hosszabb menetidőre kell készülniük.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Kedden beszámoltunk róla, munkagépek dolgoznak a Rohonci úton: az Órásház megállónál mindkét oldalon feltúrták az autóbuszöblöket, ezért a külső sávok csak részben használhatóak. A déli órákban torlódás alakult ki, csak többedik lámpaváltásra lehetett átkelni a Szűrcsapó és a Rohonci utca kereszteződésén. Szerdán reggel pedig már arra lettünk figyelmesek: a Haladás Sportkomplexumnál található buszmegállókat is feltörték. 

A Magyar Közút érdeklődésünkre annyit közölt: a korábbi fejlesztési és felújítási munkákat végző kivitelező garanciális kötelezettsége keretében a buszmegállók betonburkolatának javítását és a Perint híd szegélyének javítását végzi. A munkák néhány napot vesznek igénybe, de az építés során a beépített speciális beton anyagok kötési és technológiai idejének betartása miatt a korlátozást szeptember 1-ig, iskolakezdésig fenn kell tartania a szakembereknek. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérik.  

A helyzetet bonyolítja, hogy kormányzati forrásból megkezdődött a párhuzamos Paragvári utca felújítása, ezért a Rohonci úton egyébként is megnövekedett a forgalom az utóbbi napokban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában