Hasonló a látvány

2022.09.21. 13:41

Egy év telt el és újra alig járható egy fontos szombathelyi kereszteződés - fotó, videó

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Alig több mint egy évvel ezelőtt - 2021. augusztusának végén -, számoltunk be róla, hogy lezárják teljesen a szombathelyi Rumi út és a 86-os főút kereszteződését, ahol óriási nyomvályúk alakultak ki. A Közút akkor az útburkolat felső rétegét felmarta, majd új réteg került rá. 

Most, alig egy évvel később szinte ugyanaz a látvány fogad minket, a Rumi úton haladó kerékpárosok szinte csak a nyomvályúkon átugratva tudnak a kereszteződés túloldalára átjutni, de az autókon is akkorát dob az úthiba, hogy szinte az már nekünk is fáj.

Forrás: Horváth Balázs

A kereszteződés rossz állapota miatt a Közúthoz fordultunk, akik válaszukban jelezték, hogy tudnak a problémáról, és október végéig ki is javítják azt, de a végleges megoldáshoz teljesen át kellene építeni a kereszteződést.

A Közút válasza:

A 86-os főút és a Szombathely Rumi út csomópontjának burkolata a nehézteherjármű-forgalom és a nyári időszakban tapasztalt tartós hőhullámok együttes hatására ismételten deformálódott annak ellenére, hogy a 2021 őszén történt lokális javítás elvégzése során mind az anyaghasználatban, mind az alkalmazott javítási technológiában az Útügyi Műszaki Előírások szerint jártunk el. A kigyűrődések megszüntetését várhatóan október közepéig elvégezzük. A klímaváltozási folyamatokat, valamint a csomópont jelentős nehézteherjármű forgalmát figyelembe véve tartós, végleges megoldást csak a teljes csomópont aszfalt pályaszerkezetének beton burkolatra történő átépítése jelenthetné. Az ehhez hasonló átfogó beruházások csak plusz források bevonásával valósulhatnak meg, azon dolgozunk, hogy ezek fedezete a későbbiekben a rendelkezésünkre álljon, addig is az üzemeltetési és karbantartási munkáink keretében mindent megteszünk, hogy a közlekedők biztonsággal használhassák ezt a csomópontot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában