Ünnep

2022.09.17. 18:59

Együtt ünnepelték a szüretet - Sorokpolány és Sorkikápolna lakói tartanak közös szüreti mulatságot szombaton - fotók

Két szomszédos település, Sorokpolány és Sorkikápolna lakói tartanak közös szüreti mulatságot szombaton. A délutáni vidám felvonulást követően egészen hajnalig tart az ünneplés.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

Immár hét éve hagyomány, hogy a két település közösen ünnepli meg a szüreti időszak kezdetét – idézte fel Mező Gáborné polgármester. A mulatság hangulatából jól látszik: a sorokpolányiak örömmel fogadják a sorkikápolnaiakat, akik délután, a falu lakóival együtt, a sportpályától indulva és oda visszatérve járták díszes menetben, jelmezekben, a Kőszegi Tornyosok fúvós kvartett zenéjére az utcákat – traktorok, lovasszekerek, sőt, még egy Zsuk is csatlakozott a felvonulókhoz.

 

Mielőtt a hajnalig tartó mulatozásra került volna a sor, egy másik ünnepi pillanatnak lehettek szemtanúi a megjelentek. V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a két település országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, melyben felidézte, amikor még kisbíróként tevékenykedett. Ezt követően Mező Gáborné polgármesterrel közösen átadták a nemrégiben felújított Templom utcát. - V. Németh Zsolt közbenjárására, hazánk kormánya csaknem 20 millió forinttal támogatta az utca útjának felújítási költségeit, amit az önkormányzat 3 millió forinttal egészített ki – tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában