Összejövetel

2022.09.12. 10:17

Hatvan évre emlékeznek - A népművelő- és könytárosképzés egykori hallgatói találkoznak az ELTE SEK-en

Hatvan éve indult a felsőfokú közművelődési szakemberképzés a Szombathelyi Felsőfokú Tanítóképző Intézetben. Az évfordulón a jogutód ELTE Savaria Egyetemi Központ baráti találkozót rendez szeptember 23-án, pénteken 11 órától.

vaol.hu

A program 10.30 órakor kezdődik a földszinti aulában, ahol regisztrálni lehet. 11 órától népdalt énekel Tányéros Józsefné Csilla, gitáron kíséri Tányéros József, verses köszöntőt mond Benke Éva, Radnóti-díjas ny. főiskolai docens. A plenáris ülésen előadást tart dr. Csider Sándor ny. főiskolai docens, Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa, Vámos Zoltán Vas megyei főispán, Horváth Soma Szombathely alpolgármestere, prof. dr. Szála Erzsébet nyugalmazott tanszékvezető, Szále László Táncsics- és Joseph Pulitzer-emlékdíjas publicista, dr. Tóth Gyula nyugalmazott tanszékvezető, P. Toldi Márta dr. (PhD) nyugalmazott könyvtárigazgató, Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, Gerencsér Judit, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének főtitkára. Végül emlékérmeket adnak át, és a Boglya zenekar húzza a vasi táncok alá a talpalávalót.

12.30 órakor koszorúzás lesz az első emeleti aulában az elődök emléktábláinál, beszédet mond: H. Nagy Katalin, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház nyugalmazott igazgatója.

12.50 órakor emlékszalagot helyeznek el a kultúra élő fáján az egyetem előtti téren; beszédet mond Földiák András, a Magyar Művelődési Társaság elnöke. 13.15 órától ebéd az egyetem éttermében, 14.15 órától „Miénk a tér!” címmel beszélgetések, visszaemlékezések, eszmecsere lesz. A népművelők számára külön beszélgetés lesz 14.15 órától 16 óráig a nagytanári tanácskozóban (B008), vezeti: Cs. Szabó Mária, Bessenyei György-díjas és Bánffy Miklós-díjas népművelő.

Könyvtárosok számára a díszteremben 14.15 órától 16 óráig a beszélgetést vezeti: Dr. Baráthné Molnár Mónika, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója. 16.30 órakor Dr. Tóth Gyula: A könyvek generálisa című monográfiájának bemutatója. Beszélgetőtárs: Nagy Éva ny. könyvtárigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában