Programok, rendezvények

2022.09.02. 07:00

Hétvégi programajánló Vas megyéből: tűzoltók jubileuma, motorfűrészes bemutató, traktoros találkozó

VN

Szombaton finisszázs a Szombathelyi Képtárban. A különleges Slow Animals kiállítás a természet – a növények – és az ember kapcsolatát definiálja újra, Westwerk-szervezésben

Forrás: Szendi Péter

KONCERT 

SZOMBATHELY 

Bohém (Thököly Imre u. 14.): szeptember 2-án, pénteken 19 órakor az igényes rock- és bluesmuzsikát játszó Novelzone zenekar ad nyárzáró koncertet a kerthelyiségben. Agora – Művelődési és Sportház: szeptember 7-én, szerdán 19 órakor a Szerda esti akusztik sorozatban a Felefánt és a Szendrői–Tóth Duó játszik. Csónakázótó-sziget: szeptember 3–4-én 16 órától 17.30- ig a Capito Gitárklub ad koncertet. 

RENDEZVÉNY 

SZOMBATHELY 

Családi délutánt rendeznek a Szűrcsapó 24. mögötti játszótéren és sportpályán szeptember 2-án, pénteken 14–17 óráig a Derkovits-lakótelepen. Az egészségügyi állapotfelmérés vérnyomás, pulzus, véroxigénszint vércukor, BMI mérésére terjed ki, szakképzett egészségügyi dolgozók közreműködésével. Mellette gyermekprogramok lesznek: kézműves-foglalkozás, versenyek, arcfestés és légvár. 16 órától zenél a SEK Music Group. Városi Vásárcsarnok. A Hunyadi út felőli kiscsarnokban szeptember 4-én, vasárnap 7.30-tól 11.30-ig Hacuka közösségi vásár, ahol 30 árus kínál használt, de minőségi női és férfiruhákat, gyerekruhákat, játékokat, könyveket, ékszereket, kiegészítőket, lakásdekorációs kellékeket. 

SZENTGOTTHÁRD, MÁRIAÚJFALU 

Városrészi napot rendeznek a játszótéren és a sportpályán szeptember 3-án, szombaton. 12 órától szentmise, 13 órától közös ebéd a városrész lakóinak és vendégeiknek, közben tombola, értékes nyereményekkel. 14.30- tól kulturális és szórakoztató műsorok helyi és vendég fellépőkkel. 18 órától Tóth Tünde a sztárvendég. 19 órától bál Vajda Attilával. 

ŐRISZENTPÉTER 

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület a 140 éves jubileumi ünnepségét szeptember 3-án, szombaton tartja. 9 órakor fogadják a vendégeket a Tűzoltó Szertárnál. 9.30-kor Körmend város fúvószenekarának kíséretében felvonulás lesz a művelődési házhoz. 10.30-kor jubileumi ünnepi gyűlés: köszöntők, szalagfelkötés, ökumenikus zászlószentelés, kulturális műsor. 13 órakor ebéd, 14.30-kor műszaki mentési bemutató, 16 órától kötetlen beszélgetés, népszerű sanzonok és operettek Virág Kristóf előadásában, a zene után tombolasorsolás.

 FELSŐSZÖLNÖK 

Motorfűrészes bemutató és traktoros találkozó lesz a szlovén mintagazdaságban szeptember 3-án, szombaton 16 órától. Keresik a legkoszosabb, legtisztább, leghangosabb és leghalkabb traktort, és motorfűrészesek versengenek. 

JÁK 

A II. Nyárbúcsúztató Hömböldét rendezik meg szeptember 3-án, szombaton 14 órától a Pajtában és a mellette lévő szabadtéren. Gyerekeknek lesz kosárhinta, rodeóló, játszik a Holló zenekar. Dr. Komáromi István az idősebbeknek énekel popzenét. Itt lesz DJ Bősze és az ARTrakció zenekar, a gyerekeknek szalmabálákból építenek labirintust. 

HORVÁTZSIDÁNY 

Lovasmisét tartanak zarándokoknak a Peruska Mária-kápolnánál szeptember 3-án, szombaton 10 órától. Kétnyelvű szentmisét mutat be Dumovits István esperesplébános. 

CSEPREG 

Családi napot rendeznek szeptember 3-án, szombaton a Malomkertben. A megnyitó 15 órakor lesz, amikor fákat is ültetnek az újszülöttek tiszteletére. 15.30-tól családi interaktív játékok, 17 órától katonai, 17.30-tól tűzoltó-bemutató, majd habparti, 18 órától a Fit-Világ SE tart légtáncbemutatót. A kilátogatókat babgulyással várják, a gyerekeknek üdítőt, a felnőtteknek fröccsöt kínálnak.

 TÁPLÁNSZENTKERESZT 

Falunapot rendeznek a „dolce vita” életérzés jegyében szeptember 3-án, szombaton. A program 9.30-kor „kilométerfaló” futóversennyel indul, Borbás Tiborral – akár futva, akár két keréken. 10.30-tól 18 óráig olasz autók és motorok kiállítása. 10.30-tól ünnepi szentmisét tart Ipacs Bence plébános és a Szent Lőrinc Együttes. 11.30-kor a Tavaszi Szél Citerazenekar játszik, 12 órakor a Gyöngyvirág Dalkör énekel. 12.30-tól 13.15-ig Pizza & Pasta, 13 órától 19 óráig feláll a Ninja Warrior óriási, izgalmas ügyességi pálya – nem csak gyerekeknek. 13.30- tól bemutatót tart a Tápláni Karate Egyesület. 14 órakor a Foltvarró Sárkányklub 25 éves jubileumi kiállítása nyílik a művelődési házban. 14-től 17 óráig kézműves-foglalkozás lesz. 14 órától 17 óráig adománygyűjtő sütivásárt rendeznek a Hétkastély Kertje Óvoda és Bölcsőde részére. 14.30-kor a Westside TSE lép színpadra. 15.30-kor a település polgárává fogadják az újszülötteket. 16 órától családi koncertet ígér Molnár Orsi, 17 órától játszik a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar. 17.30- kor kezdődik a Vasi Bádogos Kft. Táplán SE – Söpte SE focimérkőzés, 18 órakor a felvonulás a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekarral és az olasz autókkal. 19 órától a Dolce Vita című műsor szól, 20 órától ABBA Tribute Show, 22 órától a Revans Rock Band játszik. 

BÜK 

A Petőfi 200 emlékév büki nyitórendezvényét szeptember 8-án 18 órától tartják a Büki MSK színháztermében: „Szerelmem, Júlia” címmel dr. Fűzfa Balázs és Lutor Katalin ad estet. A részvétel ingyenes!

 KIÁLLÍTÁS 

SZOMBATHELY 

Szombathelyi Képtár. Szeptember 3-án, szombaton 16-tól 18 óráig tartják a Slow Animals kiállítás finisszázsát. Tárlatvezetést tart: Gerhes Gábor képzőművész; a katalógust bemutatja: Kassai Ferenc grafikusművész. Magbomba workshopot tart: Módra Bettina képzőművész. Savaria Múzeum. Szeptember 4-én, vasárnap 15 órától A séi „Woodhenge” – hitvilág, csillagászat és annak nyomai az újkőkorból címmel tart ingyenes tárlatvezetést Varga Péter Cserga. 

SÁRVÁR 

Nádasdy-vár, Galeria Arcis: szeptember 4-én, vasárnap 11 órakor kezdődik T. Szabó László grafikusművész A kátránypapír evolúciója című kiállításának megnyitója. A művész különleges frottázsai (dörzsnyomatai), valamint Németh István Péter költő, irodalomtörténész „21 hurok” című versciklusának nyolcsorosai láthatók. Megnyitja Dohnál Szonja művészettörténész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában