Fejlesztés

2022.09.08. 07:00

Nem tör be a hirtelen eső - Több mint 100 millió forintból fejlesztik a csapadékvíz-elvezetési rendszert Táplánszentkereszten

Több mint 100 millió forintból fejlesztik a településen a csapadékvíz-elvezetési rendszert. A munka már elkezdődött és várhatóan az év végig tart.

Horváth László

Háromszáz méter hosszan teszik rendbe az árkot

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A Fő úton 1321 méter hosszan újul meg a csapadékvíz-elvezető rendszer. Kitisztítják az árkokat, azok aljára betonlapokat raknak le. Ahol szükséges, ott a házak előtti autóbejárókat is felújítják. A beruházásra a falu 106 millió forintot nyert egy pályázaton. A dráguló nyersanyagok miatt az önkormányzat a beruházást mintegy 11 millió forint saját forrással egészíti ki. A munkák már elkezdődtek és várhatóan még az idén befejeződnek. – A bölcsőde, az óvoda, az iskola, valamint a templom előtt összesen háromszáz méter hosszan zárt elvezető rendszer épül ki – mondta Perl János polgármester. Hozzátette: az intézményekbe sokan érkeznek autóval, a megállást és a várakozást segíti, hogy a felszínen parkolókat alakítanak ki. 

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

A polgármestertől megtudtuk azt is, hogy a fejlesztéssel egy korábbi probléma szűnik meg az érintett szakaszon: amikor hirtelen nagyobb mennyiségű eső esett, a sok csapadékot a régi árok már nem tudta elvezetni. Így a víz betört az udvarokba, a házak pincéjébe. Perl János beszámolt arról is, hogy a Magyar falu programban még az év elején 6,2 millió forint támogatást nyertek el, amiből az Ady és a Kisfaludy utca egy része újul meg. A Rákóczi utcában – szintén pályázati forrásból – mintegy 10 millió forintból járdát építhetnek. Jelenleg a kivitelezővel a szerződés megkötése folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában