Sok mindenről szó esett

2022.09.23. 16:35

Nyolc napirendi pont - A rendőrfőkapitány is bemutatkozott a Vas megyei közgyűlésen

Pénteken reggel tartotta rendes ülését a Vas Megyei Közgyűlés a Megyeházán: összesen nyolc napirendi pont várt megtárgyalása.

Vas Népe

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat

A testület meghallgatta és rendőrfőkapitányi beosztásba történő kinevezését támogatta a Vas megyei rendőrfőkapitányság jelenlegi megbízott vezetőjének, dr. Pilisi Gábor rendőr ezredesnek. Ezután Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója arról tartott előadást, hogy miként fejleszthető a települések önvédelmi képessége helyi civil összefogással. A szakember hangsúlyozta: a meteorológiai, hidrológiai, földtani jellegű káresemények települési szinten jelentkeznek, így ezek kezelését helyi szinten kell megoldani. Erre pillanatnyilag az önkéntes tűzoltó egyesületek és a települési mentőszervezetek alkalmasak. Fontos azonban, hogy a szervezetek együttműködjenek a szomszédos és a távolabbi települések védekezést folytató szervezetivel.  

Egyebek mellett szó volt az idei költségvetési előirányzat módosításáról, továbbá az elnöki keret terhére a sárvári „Aranyhíd ami összeköt” Alapítványnak és II. János Pál Szakkollégiumért Alapítványnak adódó támogatásról döntöttek. Zárt ülésen pedig szavaztak az október 23-a alkalmából adományozható kitüntetésekről, illetve elismerő oklevelek átadásáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában