Avatás

2022.09.18. 17:48

Országzászlót avattak a volt oszkói állomásnál - fotók

Közösségi összefogásból vásárolták meg azt az országzászlót, amit vasárnap délután avattak fel az egykori oszkói vasútállomásnál.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

„Így volt, így lesz!” - idézte V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő az országzászlókra feljegyzett jelmondatot. Erre reflektálva elmondta, hogy a trianoni békediktátum aláírását követően indult országzászló-mozgalomban már került zászló az Alsóújlak területén található, mégis oszkóinak hívott, akkor még üzemelő vasútállomásnál.

 

Akkor úgy volt, most is úgy lett: az állomás környékén álló házak lakóinak összefogásából az egykori zászló helyére vasárnap új lobogó kerülhetett. Azt, hogy ki vonhassa fel az országzászlót, játékos formában döntötték el. Kocsis Márta találós kérdést tett fel, ami így hangzott: „Mikor indult vonat utoljára az oszkói állomásról?” A helyes válasz 1976. október 26-án, 5 óra 55 perckor. Baumgartner Mónika válasza állt legközelebb az igazsághoz, így ő vonhatta fel a Himnusz dallamaira a lobogót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában