Telt ház előtt

2022.09.12. 12:54

Őszi üdvözlet dal formájában - Vegyeskarok találkoztak Szentgotthárdon - fotók

Őszi üdvözlet címmel tartottak vegyeskari találkozót a szentgotthárdi Szlovének Házában, a Magyarországi Szlovének Szövetsége szervezésében. 

Tóth Judit

Forrás: Szentgotthárdi Főkonzulátus

Fotó: Picasa

A rendezvényt az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem rendezhették meg, de most újra megszervezték telt ház előtt.

 - A kórustalálkozó célja nemcsak a karéneklés népszerűsítése, hanem szlovén identitásunk megőrzése, közösségünk építése és megtartása is. Harmincegy évvel ezelőtt nagy célokat tűztünk ki magunk elé, mi Rába-vidéki szlovének. Legfontosabb feladataink közé tartozik a szlovén nyelv és kultúra megőrzése, amelyhez gazdag énekhagyományunk ápolása is hozzátartozik – mondta köszöntőjében Kovács Andrea, a Magyarországi Szlovének Szövetsége elnöke, aki azt is hangsúlyozta, hogy a hagyományok ápolása erősíti a nemzeti tudatot és az identitást. - Ez most különösen fontos, hiszen csak néhány napra vagyunk a 2022-es népszámlálástól, amikor hovatartozásunk megvallása meghatározó jelentőségű - mondta. 

A már majdnem 85 éve működő felsőszölnöki Pável Ágoston Vegyeskar mellett a határon túlról is jöttek szlovén vegyeskarok a találkozóra. Az Andrej Maroša Vegyeskar Beltinciből, az Ivan Cankar Vegyeskar Vrhnikából,  a Zágrábi Szlovének Háza Vegyeskara Horvátországból érkezett a programra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában