Országjáró turné

2022.09.02. 18:44

Politikussimogató a Csónakázótavon - A Gyurcsány-turné szombathelyi állomásához érkezett - fotók

Vas Népe

Forrás: Unger Tamás

A 2022- es tavaszi országgyűlési választásokon csúfos vereséget szenvedett baloldali koalíció létjogosultsága és életben maradása vált az elmúlt hónapok tétjévé. A hosszú hallgatás után Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke jelezte először, visszatér a hazai közéletbe. Közösségi oldalán először csak annyit jelentett be: valami készülődik. A minap aztán kiderült, országjáró turnéra indul az egykori miniszterelnök. Szeptember első hétvégéjén 70 helyszínen várja a rajongókat, szimpatizánsokat.

Péntekre a DK 15 órai kezdettel hirdetett programot Szombathelyen a Csónakázótó szigetére, de Gyurcsány Ferenc pontos érkezését sokáig homály fedte. A kezdési időpontban a szervezőkön kívül szinte senki nem volt a helyszínen. A légvár körül később kisebb tömeg alakult ki, de úgy tűnt, közülük többen csak véletlenül csöppentek ide, a gyermekek kedvéért. A nyugdíjas korosztály képviselői közül aztán megjelentek vagy három tucatnyian – beszélgettek, üldögéltek, élvezték a kellemes időt. 

Néhány perc erejéig láttuk dr. Nemény András polgármestert, volt, aki egy simogatás, fülvakargatás erejéig megállt az állatmentők standjánál, fogyott a popcorn és folyt a jégkása. Olyan volt ez, mint egy őszi köntösbe bújt majális, csak közben mindenki a főszereplőt várta. És Gyurcsány Ferenc nem is okozott csalódást, hozta a megszokott kötelezőt: jött, látott, kezet fogott, ölelkezett, vállat simogatott, puszit osztott. Elmondta: azért jött, hogy együtt legyenek, és sok, de mégis négyszemközt beszéljék meg az aktuális dolgokat. Hiszi, hogy van esélye annak, hogy közösen új világot teremthetnek. Aztán leült az egyik padra, és maga köré gyűjtötte a vendégeket – jó szorosan, szinte egymást ölelve. Kiderül, mire lesz ez elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában