Nyugis volt a karnevál

2022.09.01. 12:20

Rendőrségi mérleg: három kisgyermek keveredett el, egy idős embernek kellett segíteni

A Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt mind a rendezvény helyszínén, mind azzal összefüggésben elenyésző számú szabálysértés miatt kellett intézkedniük a rendőröknek.

Bege Botond

20220826 Szombathely XXI. Savaria Történelmi Karnevál: vásári forgatag Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Több esetben a megállási és várakozási szabályok megsértése miatt figyelmeztettek, egy alkalommal pedig köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot alkalmaztak – mondta megkeresésünkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Cser Zsófia. 

Hozzátette, a rendőri szervek a rendezvénnyel összefüggésben egy idős személy egészségügyi ellátásával kapcsolatbanll intézkedtek, valamint egy korábban ellopott kerékpárt adtak vissza jogos tulajdonosának.

A szombathelyi rendőrök a rendezvény ideje alatt három, a tömegben elkeveredő kisgyermeket helyeztek biztonságba, majd adtak át közeli hozzátartozóiknak.

Mint megtudtuk, a rendőrök a rendezvény helyszínének biztosítását megfelelő létszámmal, a biztonsági szolgálatokkal és társszervekkel együttműködve látták el.

Az idei Savaria Karnevál időtartama alatt nem történt a rendezvénnyel összefüggő bűncselekmény, ezért a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni a szabálykövető és támogató állampolgárok együttműködését – összegezte Cser Zsófia sajtószóvivő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában