Ingatlanajánló

2022.09.04. 11:30

A hét ingatlana: sürgősen eladó a Weöres-Ostffy kastély Ostffyasszonyfán - fotók

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, legalább 2006 óta az ingatlanpiacon van a jobb sorsra érdemes Weöres-Ostffy kastély. Az ingatlan jelenleg “sürgős” jelzővel, mindössze 44,9 millióért keresi új tulajdonosát. A szerkezetkész épület kapcsán bizakodóak vagyunk, és reméljük végre megoldódik az egyre romló állagú kastély sorsa!

vaol.hu

Forrás: ingatlanbazar.hu

“!!! Sürgősen eladó !!! Eladóvá vált a teljes felújítást igénylő Weöres- Ostffy kastély. A kastély története Weöres (Ajkay) család és Ostffy család nevéhez köthető, akik egyebekben Weöres Sándornak, az írónak a felmenői voltak. A 494 nm-es épület 5790 nm-es telken fekszik. 

A kastély tekintetében minden részletre kiterjedő állagmegóvási felmérés és tanulmány készült, mely az alábbiakból áll: 

- Felmérési tervdokumentáció (alaprajzok) 

- Építészettörténeti és értékvédelmi dokumentáció (helytörténeti kutatással) 

- Építészet arculati koncepcióterve (exkluzív vadászkastély koncepció) 

Forrás: ingatlanbazar.hu

Jelenlegi állapotot úgy lehet tekinteni, hogy szerkezetkész állapotban van az ingatlan. A földszinti helyiségek hevederekkel tagolt csehsüveg boltozattal fedettek, az emeleti helyiségsor síkmennyezetes deszkafödémmel fedett stukatúr mennyezetes. A kastély megvásárlása mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól, amennyiben az felújításra kerül 5 éven belül. [...]”

Forrás: ingatlanbazar.hu

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában