Pályázat

2022.09.14. 07:00

Vas megyében hetvenkét tűzoltó-egyesületet támogattak, eszközökhöz jutnak

Hetvenkét vasi önkéntes tűzoltó-egyesület összesen mintegy 24 millió forint értékben jut eszközökhöz. Természetbeni támogatásukról az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött.

Tömböly Ágnes

A kőszegszerdahelyi egyesület önkéntesei, Bognár Dávid és Forró Zsolt a jelenlegi EDR-rádióval

Forrás: Unger Tamás

– Minden évben meghirdetik ezt a pályázatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál, amivel mindannyian igyekszünk is élni. Az egyesületek anyagi lehetőségei korlátozottak, a tagok önkéntesen végzik a munkájukat, ezek a pályázatok pedig nagyban hozzájárulnak nemcsak a működéshez, hanem a lakosság nagyobb biztonságérzetéhez is – mondta Lőrincz Márk, a Nardai Független Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka. 

A szervezet mintegy 808 ezer forint értékben védőruházathoz, sisakhoz és védőkesztyűhöz is jut ily módon. A cáki, a csepregi, a kőszegdoroszlói, a kőszegszerdahelyi, a peresznyei és a felsőszölnöki tűzoltó-egyesületek új kézi EDR-rádióval gazdagodnak. 

– Az új rádió a jobb, gördülékenyebb kommunikációt segíti majd a hivatásos tűzoltókkal egy-egy riasztáskor – mondta a kőszegszerdahelyi egyesület parancsnoka, Mersich Miklós. A rádió mellett mászóövet és védőcsizmát kapnak, ezek összértéke meghaladja az 530 ezer forintot. Benzinmotoros zagyszivattyúhoz jut a magyarlaki és a jákfai szervezet, és egy-egy búvárszivattyúval gazdagodik a csényei, a bucsui és a kőszegi egyesület. Utóbbihoz kerül megyénkben a legtöbb mászóöv is – ötöt vehetnek majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában