Caritas Hungarica díjak

2022.10.17. 10:26

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász három munkatársát is kitüntették

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász három munkatársát is kitüntették Avilai Nagy Szent Teréz liturgikus emléknapján: az újbudai Magyar Szentek Templomában tartott ünnepi szentmise keretében.

Merklin Tímea

Tuczainé Régvári Marietta igazgató és a kitüntetettek: Horváth Gáborné, Horváth Józsefné és Seper Péterné

Forrás: Karitász

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök arról beszélt, hogy egész Európa fél a téltől, szorong, lesz-e elég fény, meleg az otthonokban, nem következik-e be valami borzalom – akár a háború, akár valamiféle járvány következtében –, ami még keserűbbé teszi a valóságot. De ha csak a bajban fordulunk Istenhez, akkor a kapcsolat nem lesz mély és erőt adó.  

Tuczainé Régvári Mariettától, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatójától megtudtuk: a szertartást követően adták át az idei Caritas Hungarica díjakat. A díjat a Katolikus Karitász vezetősége tíz évvel ezelőtt alapította, hogy értékeljék a karitász önkéntesek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját, és növeljék társadalmi megbecsültségüket. A kitüntetésre évente három embert javasolhat egyházmegyénként a karitászigazgató. Az elismerést azok a plébániai önkéntes karitászosok kapják, akik a legtöbbet teszik a rászorulókért. 

Országos szinten idén harminchat személy részesült a kitüntetésben. A Szombathelyi Egyházmegyéből Horváth Gábornét, Horváth Józsefnét és Seper Péternét javasolták a díjra, akik boldogan vették át az elismerést szombaton.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában