Ezt jó, ha tudod!

2022.10.13. 12:46

Mutatjuk melyik négy kormányablak zár be Vas megyében a fűtési szezonra

Novembertől négy kormányablak bezár a fűtési szezonra - közölte a Vas Megyei Kormányhivatal. A tájékoztatóból kiderül az is: az érintett hivatalok munkatársai máshol kapnak feladatot.

Cseh-Egyed Bernadett

Illusztráció!

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

Az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít. Az említett időszakban Vas megye valamennyi járásában legalább egy kormányablak továbbra is nyitva tart.

Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el majd a feladataikat. Az ügyintézési lehetőségekről a kormanyablak.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A jelenleg közzétett nyitvatartási rend szerint Őriszentpéteren, Csepregen, Répcelakon és Szombathelyen, a Hollán Ernő utcában nem fogadnak ügyfeleket október 29-étől.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában