Döntött a testület

2022.10.26. 11:33

Spórolnak a közvilágításon - Lekapcsolják ott a lámpákat, ahol nincsenek lakóházak Bükön

Döntött a képviselőtestület: a város közterületein és külterületein egyes szakaszokon szüneteltetik a közvilágítást határozatlan ideig.

Merklin Tímea

Forrás: Pixabay

-Ahol nincsenek lakóházsorok, ott leszakaszoljuk a közvilágítást, ezzel érdemlegesen tudunk spórolni. Ezerkétszáz lámpatest van a városban, ebből százat kapcsolunk le átmenetileg, így végeredményben ugyanannyit fogunk fizetni változatlan szerződés mellett, mint eddig, mert az áram ára folyamatosan emelkedik – mondta Dr. Németh Sándor polgármester.  

 A közvilágítás szüneteltetésében érintett pár száz méteres szakaszok a következők: a bői út, a szennyvíztelepi bekötő úttól a sajtoskáli út kemping bejáratig; a Marx utca folytatásától a játszóház hátsó bejáratáig; az iparterületen a szennyvízátemelőtől a vasúti átjáróig; a horgásztó körül a Baross utcától a horgász közösségi házig.  

A polgármester azt is elmondta, hogy ezzel egyidőben foglalkoznak a lakott terület okos közvilágításának kérdésével is: ehhez egy vezérlésre lesz szükség, ami azt irányítja, hogy éjszaka 1 és 5 óra között kisebb feszültséget kapjanak a lámpatestek, fognak égni, de csak harminc százalékon. Így viszonylag kis költséggel érnek el érzékelhető megtakarítást, érdemlegesen tudnak 8-10 százalékot spórolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában