Állásbörze

2022.10.25. 14:51

Több száz állás szemtől szemben - Aktív álláskeresők, pályakezdők egy platformon a térség munkaadóival a 9. Vas Népe-állásbörzén - fotók, videó

Több módja van annak, hogy a munkáltatók megtalálják a számukra megfelelő jelöltet és hogy nagyobb közönség előtt bemutatkozzanak. Anno ezért szervezte lapunk az első állásbörzét, és azóta minden tavasszal és ősszel az újabb álláspiaci fórumokat. A standoknál az érdeklődők minden kérdésükre választ kaptak kedden.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Volt, aki célirányosan érkezett egy-egy kiállító standjához, hogy képbe kerüljön, mivel foglalkoznak, rögzítette az információkat, elrakott néhány prospektust, azután másokhoz is odament. Többen önéletrajzzal és kérdésekkel készültek, hogy összehasonlíthassák a cégeket, milyen bért és juttatásokat ígérnek, mennyire rugalmasak az időbeosztásban, van-e náluk home office, gyakornoki vagy friss diplomás program, milyen elvárásaik vannak és milyen képzéseket indítanak. A bejárattól rögtön jobbra a Galambos Logistic Kft. standjánál a nyitástól kezdve voltak érdeklődők. Logisztikai asszisztens, raktáros, létesítményfenntartó pozícióra is kerestek embereket két telephelyükre. 

A Plazmaszolgálat Kft. munkatársai a plazmaadást népszerűsítették. Munkaerőt – bébitermék-összeszerelőket, targoncás-raktárosokat, mérnököket, folyamatfejlesztési vezetőt is – toborzott standjuknál a MAM Hungária Kft. HR-vezetője, Horváth Nikoletta. Aki megpörgette náluk a szerencsekereket, apró ajándékokat nyert. Az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezetnél kisgyermekeseknek és nyugdíjasoknak kínáltak könnyű fizikai munkát, akár részmunkaidőben Szombathelyen és környékén. A gyógyszeripari csomagolóeszköz-gyártó Schott Hungary Kft. standjánál Kalányos Szilvia beszélgetett Bodor Judittal és Balázs Tamással. A házaspár nemrég Dunakesziről költözött Jákra, most állást keresnek. Rugalmas munkaidőben végezhető irodai, HR-es, adminisztratív munka lenne ideális a feleségnek, férje elsősorban raktár-logisztikai területen képzeli a továbblépést.

Frissnyugdíjasként részmunkaidős állást keresett Horváth Jánosné. Érdeklődött mások mellett az autóipari Aptiv Services Hungary Kft.-nél is, ahol három vagy folyamatos műszakot vállaló operátorokra volt elsősorban kereslet. Kellemes munkakörnyezetbe, jó csapatba kerül, aki náluk vállal munkát, állította Lőrincz Tímea és Ötvös Aliz. Pongrác Zoltán mások megbízásából gyűjtött információt börzénken. A Falco standjánál is sokan megálltak: faipari gépkezelőt, targoncavezetőt, nehézgépkezelőt, fuvarszervezőt, kereskedelmi ügyintézőt, munkavédelmi munkatársat is várnak munkatársaik közé. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnál Mélykuti Eszter sorolta: szerződéses határvadászokat és tíz hónapos rendőrjárőr-képzésükre vállalkozókat várnak soraikba. Civil munkakörökben a sárvári és a körmendi rendőrkapitányságra keresnek informatikusokat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában