Elkezdődött

2022.10.14. 10:30

Új parkolók épülnek a sárvári Dózsa utcában

Elkezdődött az Élhető Sárvár projekt megvalósítása: elsőként parkoló épül és okoszebrák létesülnek a városban.

Pajor András

Németh Róbert önkormányzati képviselő, dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Kondora István polgármester a bejáráson

Forrás: Pajor András

A komplex településfejlesztési pályázat révén százszázalékos támogatással valósul meg a beruházás a Széchenyi Terv Plusz programból. A sárvári önkormányzat a Dózsa György utcában – a régi kispiac helyén – 142 új parkolóhely kiépítését kezdte meg. A beruházás várhatóan november végéig befejeződik. A területen 270 folyóméter aszfaltos útpálya és 219 méter hosszú csapadékcsatorna épül. Közvilágítást 12 kandeláber felállításával alakítanak ki a parkolóban, és 24 előnevelt fa teszi majd zöldebbé a környezetet. 

– A régi piac helyén az évtizedek alatt alakult ki a spontán parkolás, ami most pályázati támogatásból sokkal rendezettebb képet fog mutatni. A Gárdonyi és a katolikus általános iskolához reggel és délután érkező autósok ezentúl olyan helyen állhatnak majd meg, ahol nem zavarják a forgalmat – mondta a bejáráson Kondora István polgármester. Az okoszebrák kivitelezése is folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában