Ünnep

2022.11.12. 19:23

Éjfélkor eldől, ki lesz Kőszeg új borkirálynője – Elkezdődött a Márton-napi borbál - fotók

A vár lovagterme helyett az idén a Csikar csárdába hívta bálozni a vendégeket a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete. Az új helyszínen telt ház van, a hangulat a régi maradt.

Tóth Kata

Forrás: Ohr Tibor

A hagyományos báli menetrend szerint 18.30-kor felhangzott a fanfár, ez adta a jelet a borkirálynők – élükön Kamper Natáliával, aki a 2019. évi szüret óta viseli a címet – és a kőszegi borbarátok ünnepélyes bevonulásának. (Utoljára 2019-ben engedték a körülmények, hogy bálozzanak a borbarát hölgyek, és rendhagyó az is, hogy új borkirálynőt a Márton-napi borbálon választanak.)

 

A házigazda nevében Tóth Adrienn, előtte Kamper Natália köszöntötte a vendégeket. Básthy Béla polgármester vette át a szót, majd bemutatkozott a két királynő-jelölt, Koltayné Szabó Hajnalka és Láng Lilla. Nyitótánccal kezdődött, háromfogásos vacsorával és a jelöltek próbatételeivel folytatódik a vigalom. Arról, hogy melyik lett az est bora és hogy ki viselheti a kitüntető borkirálynő címet két éven keresztül, éjfélkor döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában