Verseny

2022.11.13. 14:52

Először futottak Jákon Szent Márton jegyében vasárnap: háromszázan álltak rajthoz - fotók

Mintegy háromszázan indultak a Jákon hagyományteremtő szándékkal meghirdetett Szent Márton-futóversenyen vasárnap. A résztvevők négy számban mérték össze gyorsaságukat, profi eredmények is születtek.

Vas Népe

Forrás: Szendi Péter

– Szombathely után Ják az első állomás, az első lakott település a Via Sancti Martini útvonalon. Szeretnénk Szent Márton kultuszát felkarolni és megőrizni, szívesen látjuk a zarándokokat – innen az első alkalommal meghirdetett Szent Márton futóverseny ötlete. Tóth Ernő, Ják polgármestere hozzátette: jelképes üzenete is van az eseménynek, hisz Márton életében kétszer is elakart futni a rá váró feladat: a katonaság, illetve a püspökség elől. Szólt arról is, a helyi futballt sikerült visszahelyezni a megyei térképre, de a tavaly megalakult Jáki Szabadidős és Sportegyesületben valamennyi sportolónak és valamennyi sportágnak szeretne helyet, lehetőséget biztosítani.  

 

A vasárnapi futóversenyre mintegy háromszázan neveztek: sokan érkeztek a vasi megyeszékhelyről, képviseltette magát a szombathelyi futóklub, de még Tapolcáról és több Zala megyei településről is jöttek futók. A megmérettetés közös bemelegítéssel kezdődött Takács Krisztinával a betonos focipályán, majd a felnőttek különböző korosztályokban, négy különböző távon mérhették össze gyorsaságukat: a legrövidebb táv 3,5; a leghosszabb 14,2 kilométer volt. A gyermekek egy kétszáz és egy négyszáz méteres kör közül választhattak. A győzteseknek egy egyedi, Jákon készült kerámiaérem került a nyakába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában