Programok, rendezvények

2022.11.25. 08:00

Itt a nagy hétvégi programajánló Vas megyéből: kezdődnek az adventi alkalmak

Merklin Tímea

KONCERT 

SZOMBATHELY 

Az Agora Művelődési és Sportházban november 26-án, szombaton 19 órakor Fenyő 75. Jubileumi koncert lesz. Ugyanitt december 1-jén, csütörtökön 19 órakor a 35 éves 100 Tagú Cigányzenekar adventi koncertjét hallhatjuk; vendég: Tóth Vera.

 RENDEZVÉNY 

SZOMBATHELY 

Az Agora Művelődési és Sportházban november 26-án, szombaton 9–12 óráig a Kézműves kuckó témája: adventi naptár készítése. Az Agora Művelődési és Sportházban november 27-én, vasárnap 10–16.30 óráig Fittmix. Az Ébredj Szombathely! programsorozat soron következő eseményén a különböző fitneszórák látogatása mellett a résztvevőknek lehetőségük lesz a sport és egészséges életmód területén dolgozó kiállítók kínálatának megismerésére. ELTE Savaria Egyetemi Központ C. épület, nagyelőadó: november 29-én, kedden 18 órakor a Magyar Meteorológiai Társaság szombathelyi csoportja tisztújítást és előadóülést tart, melyen dr. Puskás János tart előadást „A szélsőséges időjárás hatása Szombathely környékének veszélyeztetettségére nagy mennyiségű csapadék esetén” címmel. 

ADVENT 

SZOMBATHELY 

A Berzsenyi téren november 26-án, szombaton 16.30-kor gyújtja meg az első adventi gyertyát dr. Horváth Attila alpolgármester. A Derkovits-lakótelepen, a Szűrcsapó 24. szám alatti klubhelyiségben és a játszótéren november 26-án jótékonysági délutánt tartanak. 14 órától kézműves-foglalkozások lesznek, 15 órától a Tarisznyások Együttes ad szabadtéri koncertet. 

KÖRMEND 

Az evangélikus templomban St. Martin, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szaxofonés pánsípművész ad koncertet november 27-én, vasárnap 17 órakor.

 KŐSZEG

 A Jurisics-vár KöszHázban november 25-én, pénteken 18 órakor Bognár Szilvia ad gyermekkoncertet, amire kötelező az előzetes regisztráció. November 26-án, szombaton 14 órakor ugyanitt családi bütyköldét szervez a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház és a Szabó-hegyért Közösen Egyesület. November 27-én, vasárnap 17.30-kor adventi gyertyagyújtás lesz a Jurisics téren; közreműködik a Római Katolikus Egyházközség és Kőszeg Város Fúvószenekarának kürtösei. 18 órakor adventi istentisztelet kezdődik az evangélikus templomban. 

CSEPREG 

A Promenádon november 27-én, vasárnap 15.50- től a Castrum Rézfúvós Quintett ad ünnepi hangversenyt; közreműködik a Szent Miklóstemplom kórusa. Az adventi vásárban kézműves termékek várják a látogatókat, kint lesz a Csepregi Kovászolók Társasága és a tanárok, szülők társasága, megjelennek a helyi hegyi nedűk és a Haizler-Keszőce pince kínálja a borát. 

SÁRVÁR 

A Posta téri karácsonyfa mellett a szombati gyertyagyújtásokkor – így november 26-án is – a helyi civil szervezetek adnak műsort 17 órától. VÉP A Főtéren november 25- én 16–18 óráig jótékonysági adventi forgatag lesz; a kínálatban dekorációk, ajándéktárgyak, kézműves ékszerek, a szombathelyi csokikészítő műhely termékei, fakülönlegességek, makramék, horgolt tárgyak és ruhák, mandalák. 

KIÁLLÍTÁS 

SZOMBATHELY 

A Savaria Múzeum SISI – királyné feketén-fehéren című kiállításának zárórendezvényét november 25-én, pénteken 15 órakor tartják; előadást tart Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum korábbi főigazgatója – „Van-e joga egy császárnénak a személyes boldogsághoz? – Erzsébet vonzásai és választásai” címmel. Az előadást beszélgetés követi Sisi-relikviák gyűjtőivel; résztvevők: Asbóth Mária, Müller Eszter és Simon Anna. Moderátor: Kelbert Krisztina. 

KŐSZEG 

Virágudvar (Táblaház u. 11.): Helyi kézműves termékek és különleges dekorációk a Virágudvarban. „Advent a natúrparkban, ahogy mi szeretjük…” kiállítás és vásár december 23-áig naponta 10– 18 óráig látogatható.

 SZENTGOTTHÁRD 

Szlovén Kulturális és Információs Központban november 25-én, pénteken 17 órakor nyílik a 21. Nemzetközi Művésztelep, Szentgotthárd alkotásaiból rendezett kiállítás dr. Marjan Cencen, a Szlovén Köztársaság magyarországi nagykövete bevezetőjével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában