Új közlekedési alternatíva

2022.11.18. 16:09

Két hónapja cikáznak és parkolnak a szombathelyi utcákon az elektromos rollerek - De mi lesz télen?

Szeptember 22. óta használhatják az elektromos rollereket a szombathelyi lakosok a város területén. Az elmúlt időszak alatt viszont több kérdés és probléma is felvetődött a bérelhető járgányokkal kapcsolatban.

Bege Botond

Fotó: © Cseh Gábor

Az első hónapban mintegy 40 ezer kilométert tettek meg a járgányokkal bérlők, novemberre ez a szám elérte a 58,9 ezret, tudtuk meg a Lime magyarországi vezetőhelyettesétől, Irmai Krisztiántól. Elmondta: az érdeklődés rendkívül magas, még annak ellenére is, hogy mindössze 250 rollert telepítettek a városban, és szezonon kívül indult el a szolgáltatás, véleményük szerint ez annak tudható be, hogy egy új közlekedési alternatívát ismerhetnek meg a lakosok.

A rossz helyen hagyott járműveket a helyi alvállalkozó gyűjti be a hét minden napján. Kiemelte: ha nem megfelelően leparkolt járművet látnak a lakosok, azt bejelenthetik a Lime-applikáción keresztül. A fix parkolási helyekkel kapcsolatban megtudtuk: a főtéren már vannak parkolópontok, ám mielőtt a város teljes területén kijelölnék a többi ehhez hasonló helyet, meg kell határozni a frekventáltabb területeket, hogy ott építsék ki a parkolókat.

A járművek a téli időszakra is használatban maradnak, sőt várhatóan a várossal való közös megegyezéssel jövőre sem kell nélkülözni a zöld kétkerekűeket a megyeszékhelyen.

A megrongált rollereket az alvállalkozó beszállítja a telephelyére, a szerelésre visszahívott roller helyett pedig egy másik eszköz kerül vissza az utcára. Ennek kapcsán a szolgáltató elmondta, nem tapasztalnak nagyszámú rongálást a megyeszékhelyen. A rollerek jövőjével kapcsolatban megtudtuk: valószínűleg flottaszám-növekedés várható a tavaszi időszakra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában