Látogatás

2022.11.08. 15:28

Ki szeretne tűzoltó lenni? - A körmendi és a nádasdi gyerekek közül sokan

A közelmúltban több általános iskolai osztály látogatott el a körmendi tűzoltó laktanyába, ahol a lánglovagok örömmel mutatták be munkájukat a gyerekeknek. A program sikerét jelzi, hogy a nap végén többen mondták: idővel szívesen választanák a tűzoltó hivatást.

Tóth Judit

Forrás: VN

A Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola első, második és harmadik osztályos tanulói mellett a Nádasdi Széchenyi István Általános Iskola egyik osztálya is meglátogatta a körmendi tűzoltókat. A program legfőbb célja az volt, hogy a tanulók testközelből, játékos formában, életkoruknak megfelelően ismerkedjenek meg a tűzoltók érdekes és izgalmas munkájával.

A látogatási napokon nem a szirénák hangjától, hanem gyerekzsivajtól volt hangos a tűzoltó laktanya szertára és udvara. A tanulók megnézhették a körmendi tűzoltó szerállományt, fel is ülhettek a gépjárművekre, így, ha rövid időre is, de igazi tűzoltónak érezhették magukat. Nemcsak a fiúk, hanem a lányok is nagy lelkesedéssel próbálták fel a tűzoltó sisakokat, valamint a láng- és tűzálló ruhákat. Példaképeik megmutatták nekik azokat a szakfelszereléseket is, amelyekkel tűzeseteknél és műszaki mentéseknél dolgoznak. A pályaorientációs nap elérte a célját, arra a kérdésre ugyanis, hogy ki lesz tűzoltó, többen is felemelték a kezüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában