Nagy volt az izgalom

2022.11.11. 15:10

Libának és katonának öltöztek a tárlatnyitó előtt: a máltaiak és a Margaréta óvoda együttműködése - fotók, videó

A Máltai Szeretetszolgálat szomszédságában lévő szombathelyi Margaréta utcai óvoda növendékei Szent Mártonnal kapcsolatos rajzokat készítettek. Ezeket a Jászai Mari utca 4-ben, a régi Gyermekek Házában állították ki pénteken.

Bege Botond

Forrás: Bege Botond

A régi Gyermekek Háza most a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat közösségi tereként működik. Dr. Asbóth Mária, a Szombathelyi Máltai Szeretetszolgálat vezetője elmondta: az esemény jó alkalom volt arra, hogy újra felevenítsék azt a több évtizedes kapcsolatot, amit a szeretetszolgálat és az óvoda ápol.

Forrás: Bege Botond

A kicsik pénteken délelőtt nagy izgalommal készülődtek a tárlatnyitóra az előadóterem  előtt, a kislányok libáknak, a legények katonának öltözve. Az ünnepi műsorban az apróságok előadták Szent Márton és a koldus történetét.  Gyerekdalok, mondókák is elhangoztak, a szülők és a jelenlévők örömére.

A rajzpályázatra összesen 57 munka érkezett: a gyerekek  a katona Szent Mártont (római katona családjában született Savariában), a libákat (közöttük, az ólban bújt el a legenda szerint, amikor megtudta, hogy Tours-i püspöknek akarják megválasztani), mások pedig a koldust rajzolták le: Márton egy didergő koldusnak adta a fél köpenyét Amiens kapujában - a koldus aztán Krisztusként jelent meg előtte. Ekkor hagyta el a katonaságot. A gyerekek a rajzolás által is közelebb kerültek Márton életéhez és példájához. Jutalomból egy-egy kifestőt kaptak.

Forrás: Bege Botond

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában