Lovagrend

2022.11.11. 22:15

Lovaggá avatták Tatár Józsefet, a Szent Márton Látogatóközpontban pénteken este - fotók, videó

Lovaggá avatták Tatár Józsefet, a Szent Márton Látogatóközpontban pénteken este, az ünnepséget a Szent Márton Lovagrend és a Martinus Vallási és Kulturális Egyesület szervezte.

Merklin Tímea

Forrás: Cseh Gábor

Tatár József 1967- ben született Budapesten, szülei karcagi és fegyverneki gyökerekkel rendelkező nagykunok.

- 2008 nyarán szervezőként vett részt az első Kurultaj, a kétévente megtartott, százezres látogatottságú hagyományőrző rendezvény megvalósításában.

- 2008 decemberétől Kubinyi Tamással szerkesztette az Árpádhír Televíziót. 2009-ben Kőszegre költözött, azóta ott él.

- 2019-től részt vesz a Szent Márton Köpenye Alapítvány munkájában.

A lovaggá avatási ceremónián Szent Márton (vaskeresztesi) borával koccintottak, Dr. Székely János megyés püspök és Schauermann János, a Szent Márton templom plébánosa mondott köszöntőt. A Szent Márton Lovagrend és a Martinus Vallási és Kulturális Egyesület hagyományőrző tagjainak közreműködésével megtartott ünnepre Bönditzné Siwiec Magdalena sütötte a lengyel Márton kiflit - hagyományos poznani recept szerint, gazdagon és finoman: fehér mákkal, fügével, dióval, mandulával töltve.

Magdalena húsz éve él Magyarországon, azt mondja, a Márton kiflit mi magyarok csináljuk jól, mert két összekapcsolódó kiflit készítünk, amit ketten kell megenni. Benne van az osztás, az együttérzés, és hogy nem vagyunk egyedül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában