Utánajártunk

2022.11.08. 15:16

Megkérdeztük, tényleg bezár-e az MMIK télre

Felröppent a hír, bezár az MMIK, miközben számos programra hívnak az épületben működő szervezetek. Utánajártunk, az energiaválságban hogyan üzemel az épület.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

- A távfűtést nem tudtuk elindítani, miután tizenkétszeres az áremelkedés, azt nem tudjuk kigazdálkodni. A bérlők tudnak elektromosan fűteni, színháztermi előadás esetén pedig légbefúvókkal temperáljuk a helyiség hőmérsékletét - válaszolta kérdésünkre Kiss Gábor Boldizsár, a Magyar Művészeti és Innovációs Központ szombathelyi telephelyvezetője. A fűtés kapcsán annyit közölt: - Eddig 3200 forint volt egy Megajoule, most az 54 ezer forintra emelkedett, ez kifizethetetlen - tette hozzá. Kérdésünkre, Kiss Gábor Boldizsár megerősítette: a szolgáltató felé jelezték, nem kérik a távhőszolgáltatást.  

Elmondható az is, a nehézségek ellenére mindenki számára igyekeznek biztosítani a működés feltételeit. 

Most volt az Ungaresca Nagyvárosi bujdosók előadása, szombaton Aurevoir-koncert lesz, aztán jön a Nemzeti Táncszínház a Kárpátok visszhangjával. Utóbbi ingyenes rendezvény, és talán még ha negyven szabad helyünk van rá - erről is beszélt Kiss Gábor Boldizsár. A telephelyvezető szerint az elképzelhető, hogy ha nagyon hideg lesz, korlátozzák majd a nyitvatartást, ám a "bentlakók" továbbra is dolgozhatnak. Így a Mesebolt Bábszínházat, az Ungarescát és a Lorigo Táncsport Egyesületet is nevesítette.    

Kérdésünkre, hogy az egyesületek közül jelezte-e bármelyik költözési szándékát, úgy felelt: az állandó bérlők itt szeretnének maradni. A jóga-, a pilates- és a balettcsoport - ahol kisgyerekekkel dolgoznak -, tavasszal tér vissza az MMIK-ba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában