Hiába az ígéret

2022.11.16. 18:30

Mely szombathelyi utcákról lehet szó? Elmaradt a járdalapok cseréje, az útpadkát nem javítják meg - fotók

Tömböly Ágnes

Az útpadka "eltűnt" a Vadrózsa utcában, helyreállítását nem csak Horváth Gábor várja

Forrás: Cseh Gábor

Hiába van írásos ígéretük is, a kámoni Vadrózsa utcában a padka javítására, a Bajnok utcában a járda betonlapjainak cseréjére régóta várnak az ott lakók – tájékoztatott a városrész képviselője.

Horváth Gábor a körzetét járva többször hallja az itt élőktől: a baloldali városvezetés nem foglalkozik panaszaikkal, „mostohagyerekké” vált Kámon és Herény. Hosszan lehetne sorolni a megoldásra váró ügyeket: a csapadékvíz-elvezetéstől kezdve, az út- és járdajavításokon át, a herényi temetőnél tervezett parkolók kialakításáig.

© Cseh Gábor
A Bajnok utcában a járdalapok cseréjét már 2020-ban megrendelték a hivatal munkatársai, még sincs változás
Forrás: Cseh Gábor

- Évente három-négy alkalommal kátyúznak a Szova Nzrt. munkatársai, ám a tapasztalatok szerint mindez csak „tűzoltás”, az elöregedett burkolatoknál ideiglenes megoldást jelent, a probléma időről időre visszatér. A Vadrózsa utcában az út teljes körű helyreállítása a közeli Gothard-iskola és a Benczúr óvoda miatt is indokolt lenne, hiszen amióta a Benczúr utca egyirányú, még nagyobb forgalom terelődött az azzal párhuzamos utcára – tudtuk meg Horváth Gábortól. Megmutatta azt is: - Az utcában a padka „eltűnt”, az út jelenlegi szélessége pedig nem teszi lehetővé, hogy azon két autó egymás mellett elférjen. A javítási munkákat a Szova Nzrt.-től október végi határidővel megrendelte az önkormányzat – erről a város jegyzője tájékoztatott –, azok mégsem készültek el - tette hozzá.

 

Átmegyünk a Bajnok utcába is, ahol szintén régóta rossz állapotú a járda. Talán nem túlzás azt mondani: magas sarkú cipőben és babakocsival sem ajánlott ezen a részen „sétálgatni”. - A betonlapok cseréjét 2020-ban kezdeményeztem. 2021 márciusában a kommunális iroda vezetője levélben közölte: 2020-ban megrendelték a Szova Nzrt-től a járdalapok javítási munkáit. Arra azonban máig hiába várunk, a helyreállítás nem történt meg – mondta el Horváth Gábor. A politikus úgy látja: - A baloldali képviselők körzetében zajlanak a „látványmunkák”, újraburkolják a járdákat, addig Kámonban a Bajnok utcában az írásos ígéret ellenére a betonlapok cseréjét két és fél év alatt „valami” akadályozza. Ez elgondolkodtat nemcsak engem, hanem az itt élőket is – zárta szavait Horváth Gábor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában