8. Mindszenty Emlékverseny

2022.11.26. 16:57

Mindszenty szobrot avattak a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában

Babusa János Mindszenty-díjas szobrászművész felajánlásából kapott névadójáról az iskola egy szobrot, amelynek a „nagy testvére” a Mindszenty Emlékházban látható.

vaol.hu

Beszédet mondott Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, aki a tanulóknak a hercegprímást példaként említette arra, hogy egy kicsi falu kis iskolájából is szorgalommal ki lehet emelkedni, híressé lehet válni. 

László Jánosné intézményvezető az összefogás erejét emelte ki beszédében, amely az iskolát már olyan sokszor megsegítette, kiemelte a többi iskola sorából. 

Babusa János a szobor elkészítésének történetét öntötte szavakba. 

Fekete Szabolcs Benedek püspök úr megszentelte a szobrot, majd megáldotta az iskola tanulóit, a Mindszenty Emlékversenyre érkező diákokat, felkészítőiket, a verseny zsűrijének neves tagjait és minden jelen lévőt. 

A kis ünnepség után következett a 8. Mindszenty Emlékverseny, amelyre nyolc csapat érkezett. Soós Viktor egyháztörténész, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Mindszenty Társaság tagja, a zsűri elnöke nyitotta meg a versenyt. A Szirmai Ágnes tanárnő által összeállított érdekes, gondolkodtató, játékos feladatok megoldásával remek versenyhangulat teremtődött meg. Az eredményhirdetést izgatottan várták a diákok. Az első helyezést a jánosházi Szent Imre Általános Iskola – felkészítőjük Molnár Terézia, második helyezést a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium – Zalaegerszeg, felkészítőjük Kocsis Zsuzsanna, a harmadik helyezést pedig a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola,  - felkészítőjük Borhi Tamás - érte el. 

Értékes könyvjutalmakat kaptak a tanulók, amelyeket Gyöngyösi Zsuzsanna a Vasvári Könyvtár és Művelődési Központ intézményvezetője, a zsűri tagja ajánlott fel. A zsűriben rajta kívül aktívan részt vett Déri Péter és Huszár Balázs plébánosok, valamint Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere. 

A verseny, az ünnepség sikeres lebonyolításában részt vett az iskola valamennyi pedagógusa, dolgozója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában