Siker

2022.11.04. 10:38

Ölbei Zsolt kiválósági érmet szerzett autószerelő szakmában

Véget ért a szakmák világbajnoksága, a WorldSkills 2022 Special Edition Drezdában, ahol Ölbei Zsolt kiemelkedő teljesítményének köszönhetően kiválósági érmet szerzett autószerelő szakmában.

Tóth Kata

Legutóbb egy éve adtunk hírt a tehetséges celldömölki származású, Győrben élő fiatalról, akkor hét ország versenyzői közül diadalmaskodott a fiatal autóversenyzőknek kiírt Young Car Mechanic varsói nemzetközi versenyen. Most Drezdában a szakmák világbajnokságán 24 ország fiatal autószerelői voltak jelen.

– Kiválósági érmet az kap, aki a mezőny első felében végez. Mi 24-en versenyeztünk, az első 12 kapott érmet. A 12. helyezett lettem, ami ebben a szakmában eddig a legjobb helyezés, amit magyar résztvevő elért, illetve az első érem is az autószerelő szakmában. A mostani egy világbajnokság volt, más szintet képviselt, mint a legutóbbi lengyel megmérettetés.Ide tényleg csak a legjobbak kerülhettek be. Hatalmas eredmény ez a csapatunk számára, amin még javítani szeretnénk jövőre – hallottuk Zsolttól.

 

Mentora, Őri Péter járműmérnök, az Autószerelők Országos Egyesülete alelnökea siker kapcsán a közösségi oldalán úgy nyilatkozott: „Hatalmas öröm és büszkeség, hogy sikerült a kitűzött célt elérni. Mindketten sokat tanultunk, fejlődtünk, és hazavisszük a közös élmények alatt megszerzett tudást. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki a legkisebb segítséggel is támogatta a felkészülésünket a versenyre. Köszönjük a szurkolást a családtagoknak, a barátoknak és az egész szakmának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában