Utcatakarítás

2022.11.15. 14:09

Őszi nagytakarítás és hókészenlét Szombathelyen - fotók

Javában tart az utcatakarítási akció, ugyanakkor megkezdődött már a hókészenlét is a SZOVA Zrt.-nél – jelentette be sajtótájékoztatón Horváth Soma alpolgármester kedden.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Szólt arról is, 2019 óta jelentősen fejlesztették az eszközparkot: egyebek mellett öt olyan gép áll a parkfenntartó cég rendelkezésére, amely nemcsak füvet tud nyírni, hanem lombot is szív, ennek nagy hasznát veszik. A SZOVA Zrt. pedig olyan utcaseprő gépekkel gazdagodott, amelyek az utak, járdák, kerékpárutak és a parkolók tisztán tartására is alkalmasak. Horváth Soma kiemelte, az akcióban a belváros olyan forgalmas részei szépültek meg, mint a Király utca, a Március 15-e tér, a Fő tér, vagy a Víztorony környéke. Egyebek mellett még az idén tervben van az Ady tér környezetének rendbetétele. 

 – Március közepéig napi 24 órás készültséget tartunk, ha az időjárási körülmények indokolják, azonnal be tudunk avatkozni. A téli szezonban 55 munkatársunk látja el ezeket a feladatokat, az utak, járdák, kerékpárutak hóeltakarítása, síkosságmentesítése a besorolási terv szerint zajlik – tájékoztatott Kovács Cecília, a SZOVA Zrt. vezérigazgatója. 

Ízer Gábor, a SZOMPARK igazgatója arról beszélt: az enyhe idő dupla munkát ad. Szükséges még a fűnyírás, de intenzív a lombhullás is – a lakók türelmét kérik, amíg mindenhová odaérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában