Új és elegáns

2022.11.17. 12:00

Répcelakon új városfelirat üdvözli a városba érkezőket

Elkészült a kisvárosban az új, elegáns megjelenésű városfelirat: ez az első, amivel a Répcelakra az M86-os útról letérő autók találkoznak.

Tóth Katalin

Forrás: VN/Winkler Krisztina

Szabó József polgármestertől megtudtuk: már tavaly a költségvetési koncepció összeállításakor tervbe vették, hogy a régi elhasználódott helyére új felirat készül. – A korábbi üdvözlőtábla több mint húsz éve, az akkori divatnak megfelelően fából készült, mostanra kirohadt, kidőlt. Már azután, hogy megépült az M86-os út és a korábbi 86-os számú főúton Répcelak mentesült az átmenő gépjárműforgalom alól, felmerült, hogy méltó feliratot készíttessünk. Megvizsgáltuk a lehetőségeket, végül egy amerikai kisvárostól vettük a mintát – mondta.

Forrás: VN/Winkler Krisztina

A tervezéssel Rápli Pál városi főépítészt bízta meg az önkormányzat. Többszöri egyeztetéssel készült el a végleges változat. Szabó József azt mondja, nem volt könnyű kivitelezőt találniuk a munkára: a megmunkált fém betű mögött dizájnelemként betonoszlopok láthatók, a város címere került az egyik oszlopra. Karácsonyra a tervek szerint a kékes fényű világítás is elkészül – a nemzeti ünnepeken pedig piros-fehér-zöld díszvilágítást kap a felirat – ígérte a városvezető. Jövőre, mivel a közelben halad át a Nicki műgát felé haladó kerékpárút, kerékpáros pihenő kialakítását is tervezik a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában