Bővül tovább

2022.11.02. 14:09

Sikeres a körmendi piac: bejárták szerdán az építkezést - fotók

Két hete kezdődött meg Körmenden az új piac épületének déli részén lévő út építése. A beruházást sajtóbejáráson tekintette meg szerdán Bebes István, polgármester valamint dr. Szabó Barna, a városrész képviselője.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

- A lakosság érdekében szeretnénk, ha a piacot körbe lehetne járni és a közművek is megépülnének - mondta Bebes István, majd arról beszélt, hogy a források előteremtése hosszú időbe telt, végül sikerült elérni a céljukat. A kormány 103  millió forintot biztosított, aminek köszönhetően nemcsak a 169 folyóméteres szakasz készül el hat méter széles szilárd burkolattal és 1-1 méteres padkával, hanem többek között megoldódik a területen a csapadékvíz-elvezetés, kiépítik a közvilágítást, új kandeláberek lesznek az érintett szakaszon és az ivóvíz-csatlakozási lehetőség is megvalósul.

A polgármester  hozzátette: folytatni szeretnék a megkezdett munkát és a piac tovább bővülne a jövőben. Az ehhez szükséges pályázatot már be is adták.

- Az elmúlt egy év bebizonyította, hogy a piac beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Kedvelt a körzetben élők között, de az egész város és a térség igényeit is kielégíti - mondta dr. Szabó Barna önkormányzati képviselő, a pénzügyi és közbeszerzési bizottság elnöke, aki megköszönte a kivitelezésben közvetlenül érintett ingatlantulajdonosok türelmét, majd rámutatott: a jövőben az összes városlakó élvezheti majd a mostani fejlesztés hozadékát.

Fotós: Jámbori Tamás

A beruházás  várhatóan jövő februárban lesz teljesen kész. 

További hír a piac háza tájáról, hogy a visszajelzések alapján valóban sikeresen indította el és működtette az azzal megbízott cég a körmendi piacot: mindig sok az árus, négy üzlet is üzemel a fedett épületben és kedvelt a helyiek körében, ráadásul a mostani áremelkedések miatt az ottani árak is kedvezőek. Mindezt figyelembe véve a körmendi képviselő-testület nemrég úgy határozott, hogy a Körmendi Városi Piac és Vásárcsarnok Kft.-vel a városi piac bérbeadására vonatkozóan korábban megkötött bérleti szerződését további két évre meghosszabbítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában