Kraft-program

2022.11.21. 16:00

Továbbképzés a távérzékelésről Kőszegen – középpontban a mezőgazdasági területek és felszíni vizek műholdas megfigyelése

Az Európai Űrügynökség (ESA) a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetével (FTI-iASK) együttműködve a távérzékelésről szóló továbbképzést szervezett november 21. és 25. között, amelynek középpontjában a mezőgazdasági területek és felszíni vizek műholdas megfigyelése áll.

Tóth Kata

Fotó: © Cseh Gábor

Több mint húsz ország – köztük Magyarország is számos magyar kutatóval és PhD-hallgatóval – képviselteti magát a hétfőn kezdődött, péntekig tartó továbbképzésen. A tanfolyam egyedi lehetőséget biztosít a műholdas távérzékelés magas szintű megismeréséhez és a jelenkori legmodernebb adatelemzési technikák elsajátításához. Elméleti és gyakorlati foglalkozásokat tartalmaz egyebek mellett a következő témákban: főbb műholdas rendszerek és távérzékelt adatok; növénytérképezés és a növényzet biofizikai paramétereinek nyomon követése; a földfelszíni hőmérséklet, a párolgás és a talajnedvesség becslése; aszálymonitoring és a vízfelhasználás hatékonyságának becslése; idősoros adatok rendezése és elemzése. A továbbképzés a Kraft-programban felújított épületekben valósul meg Kőszeg történelmi belvárosában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában