Harmadik éve készül

2022.11.26. 19:49

Újra megnyitotta fénylő karácsonyi birodalmát a balogunyomi Kurucz József - fotók, videó

Harmadik éve készül az ünnepre mesebeli látvánnyal Kurucz József. Az idén az eddigieknél is több színes égősor adja tudtára még a 86-os főúton autózóknak is, hogy igazi karácsony-rajongó lakik a Bem József utca 1.-ben.

Tóth Kata

Fotó: Szendi Péter

Ledes jégcsapfények az ereszen és a ház homlokzatán, a kerti kiülőben újrahasznosított – mézeskalács házzal, korcsolyázó gyerekekkel, cirkuszi életképpel berendezett – régi tévék, gömbfények, lézer projektorok, angyalszobor, rénszarvasok, tapsra zenélő életnagyságú Mikulás és betlehem a Kisjézussal, Máriával, Józseffel, a pásztorokkal és a napkeleti bölcsekkel. Elsőre nehezen befogadható a látvány, legalább kétszer-háromszor járunk körbe a kertben, hogy megnyugodjon a szem. A 68 éves nyugdíjas lakatos, akinél tavaly és tavalyelőtt is jártunk, láthatóan még mindig bolondul a karácsonyért, sőt, megint újdonságokkal készült a szezonra. 

Mindjárt a hátsó bejáratnál egy saját készítésű négy méter magas, zöldre festett, kúp alakú szerkezetet mutat, amelyről függöny-fényfüzérek lógnak körben, csúcsdísze egy világító hold. Világító fácskáknak és újabb jégcsap fénysoroknak is jutott hely az udvarban, körben a kerítésnél. A betlehem alját most igazi fenyőágakkal borította be Kurucz József. Néhány szalmabála is helyet kapott az istállóban, és szalma került a jószág alá. A Bem József utcai kapunál feldíszített karácsonyfa áll – József második szomszédja, özvegy Szabó Tiborné és családja ajánlotta fel. A Bem, a Petőfi Sándor és a Radnóti utcából, sőt még Kisunyomból is vittek rá családok maguk készítette díszeket.

Az idén már tavasszal nekifogott az előkészítő munkának a házigazda, és az egész család közreműködése kellett, hogy időre elkészüljön a karácsonyi birodalom, ahová mostantól 16.30 és 20 óra között várják a látogatókat.

Szombaton délután a megnyitón karácsonyi zene szólt, az óvodások gyertyával a kezükben énekeltek és mondtak verset. Kiss György balogunyomi származású csákánydoroszlói plébános kérte Isten áldását a fénybe borult házra és kertre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában