Évértékelés

2022.11.16. 14:05

Vártuk, hogy kimozdulhassunk - Jól teljesített a turizmus Vas megyében

A Vas Megyei Turizmus Szövetség szervezésében szerdán Szombathelyen, a megyeházán közösen értékelték a megyei turisztikai szervezetek az évet, illetve ismertették terveiket.

Horváth László

Fotó: © Cseh Gábor

- Az idei tavasz és a nyár kiemelkedően sikeres volt Vas megye turizmusában, ismét nőtt az utazási kedv – kezdte Kondora Bálint, a szövetség elnöke. – Igaz, a koronavírus időszaka után újabb, nem várt nehézségekkel kell megküzdenie a szektornak. Az összefogásnak, a közös kommunikációnak még nagyobb jelentősége lesz. A szövetség fő törekvése, hogy megszólítsuk a megyénkben élőket, a szlogenünk nem véletlen lett, hogy: „Fedezd fel Vas megye kincseit!” A fejlesztések is ezt a cél szolgálják. Sárváron ötcsillagos szálloda épül, Bükfürdőn teljesen átépítik a fürdő előtti teret, Velemben megújulhat a Stirling-villa, a Rábán több százmillió forintos turisztikai beruházás kezdődött. Mindezek mellett folyamatban van a megye aktív turisztikai stratégiájának elkészítése. Az pedig már a 2023-as év feladata lesz, hogy aktualizáljuk Vas megye gasztro- és borkínálatát bemutató kiadványunkat. 

A bevezető után Kántás Zoltán, a sárvári fürdő vezetője elmondta:  a fürdő látogatónak száma alig néhány százalékkal maradt el 2019-es referenciaévtől. A bevételek mintegy harminc százalékkal emelkedtek. 

Haller Ferenc, a sárvári TDM vezetője mindezt azzal egészítette ki, hogy év végi foglaltságot tekintve szinte már most teltházról lehet beszélni. 

- Kőszegen, illetve a környező tizennyolc településen a vendégforgalom kicsit elmaradt az átlagostól, de így is ötvenezer látogatót üdvözölhettünk – tájékozatott Schrott Tamás. 

Az Őrséget a koronavírus idején fedezték fel igazán az emberek. Ez a lendület idén is kitartott – összegzett Kovács-Mesterházy Viktória, a nemzeti park osztályvezetője. A Vasi-hegyhát Rábamente 2021-ben lett natúrpark, a turizmus ennek köszönhetően stabilan bővül – mondta Boromissza Edit. 

Szentgotthárdon a közelmúltban szervezték át a turisztikai szerveztet, a működésüket új alapokra helyezték, az elnökség héttagúra bővült – erről Légrádi Rita TDM-vezető tájékoztatott. 

Tóth Tamás, a büki művelődési és sportközpont vezetője többek között arról is szólt, hogy a városban ismét működik mozi. Így jövőre már filmes rendezvényeket is szervezhetnek.  

Arról pedig Kovács István, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. vezetője számolt be, hogy ismét egyre nagyobb lett az igény a termelői piacok iránt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában