Csillogó érmek a táncosoktól

2022.12.13. 13:53

A kőszegi BE-JÓ sikerek a 43. Zuglói Országos Amatőr Táncfesztivál Mikulás Kupáján

A kőszegi BE-JÓ Táncegyüttes nyolc táncosa összesen hat koreográfiával versenyzett a 43. Zuglói Országos Amatőr Táncfesztivál Mikulás Kupáján. Négy 1. és két 2. helyezéssel gazdagodott a lányok éremgyűjteménye. Ráadásként a Fórumház Bajnoka Kupa különdíjat is ők kapták.

Tóth Kata

BE-JÓ lányok az érmekkel és a kupával. Jobbról Horváth Márta

Forrás: VN/ BE-JÓ Táncegyüttes

Az országos amatőr táncversenyt húsz éve a Fórumház Egyesület szervezi profi módon, jó hangulatban. Hétvégén több mint 1300 versenyző mutatkozott be összesen 257 produkcióval az ország különböző városaiból, táncegyesületeiből. A kőszegi BE-JÓ Táncegyüttes nyolc táncosa hat koreográfiával versenyzett. Művészeti vezetőjük, Horváth Márta elmondta: a csapat felének a hétvégi volt az első táncversenye. Az eredményekről részletesen beszámolt: mini korcsoportban az alsó tagozatos Krály Zsófia és Poór Gabriella Barátnők című pomponos, bájos tánca; a gyermek korcsoportban Vadász Luca Don’t you worry majorette show tánca; a juniorok között Horváth Virág és Preiner Kiara Dóra Végtelen nyár című duója is 1. helyezett lett. A junioroknál a Masters of Tides című négyfős produkció, melynek a koreográfusa Baranyai Katalin volt, megosztott I. helyezést ért el. Baranyai Katalin saját készítésű szóló táncával a Shadow-val a második lett kategóriájában. Horváth Márta elmondta még: lehetőség szerint minden táncversenyre visznek reneszánsz táncot, ezáltal is népszerűsítve azt minél szélesebb körben. A Chiara Stellát táncoló Baranyai Ramóna, Preiner Kiara és Schönfeld Mónika a II. helyen végzett színpadi látványtáncok kategóriában. A díjeső itt nem ért véget: a BE-JÓ Táncegyüttest a Fórumház Bajnoka Kupával is díjazta a zsűri. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában