Jogszerű

2022.12.01. 09:59

Buszos ügy: a szombathelyi önkormányzat pert nyert a Volánbusz Zrt. ellen

vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázati eljárást követően a Blaguss Agora Hungary Kft.-t bízta meg a személyszállítási feladatok ellátásával 2022. január 1. napjától. A döntés ellen a Volánbusz Zrt. bírósághoz fordult.

A Volánbusz Zrt. annak megállapítását kérte a bíróságtól, hogy az Önkormányzat a pályázati eljárás során megsértette a személyszállítási törvényt, így a Volánbusz Zrt. pályázatát jogszabálysértő módon nyilvánította érvénytelennek, a Blaguss Agora Hungary Kft. pályázatát pedig érvényesnek. A Szombathelyi Járásbíróság a Volánbusz Zrt. keresetét elutasította, és ítéletében megállapította, hogy az Önkormányzat a Blaguss Agora Hungary Kft. pályázatát jogszerűen tekintette érvényesnek, az Önkormányzatnak a közszolgáltatási szerződést a Blaguss Agora Hungary Kft.-vel kellett megkötnie.

Az ítélet ellen a Volánbusz Zrt. fellebbezést nyújtott be.

A fellebbezést elbíráló Szombathelyi Törvényszék megállapította, hogy az elsőfokú bíróság ítélete érdemben helyes volt, ezért azt helybenhagyta. Az ítélet ellen további fellebbezésnek nincs helye.

Fentiek alapján Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a jogszabályoknak mindenben megfelelő pályázati eljárást folytatott le a személyszállítási feladatok ellátására, amelynek során jogszerűen nyilvánította érvénytelennek a Volánbusz Zrt. pályázatát, és jogszerűen kötött szerződést a feladatok ellátására az érvényes pályázatot benyújtó Blaguss Agora Hungary Kft.-vel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában