Változás

2022.12.27. 08:32

Drágul az autópálya bérlet Ausztriában - Személyautóra közel 100 euro lesz egy évre

December 1. óta már érvényesek az új 2023-as purpur piros autópálya-matricák, vagy a digitális autópályabérletek Ausztriában. A bérleteket az ország mintegy 6000 pontján értékesítik. A barack színű 2022-es bérletek.

magyarok.orf.at

Az autópálya díjak a fogyasztói árindex alapján 2,8 százalékkal emelkedtek. Az éves autópálya bérlet személyautókra 96,40 euróba, motorkerékpárokra 38,20 euróba kerül a 2023-as évre - írja a magyarok.orf.at.

Az Asfinag autópálya üzemeltető vállalat szerint, a vásárlók 67 százaléka választja a digitális autópálya bérletet. A cég felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy az online, az interneten megvásárolt autópályabérletek csak a megvásárlás pillanatától számított 18 nap múlva aktiválódnak. Az éves autópálya bérletek legfeljebb 14 hónapig érvényesek. Ha azonban az ÖAMTC vagy az ARBÖ autókluboknál váltunk digitális bérletet, akkor azok már azonnal használhatóak.

Autópálya matricák esetében a matricát jól látható helyre, a szélvédő bal oldalára, vagy a visszapillantó tükör mögé, de a szélvédő sötétített részén kívül kell felragasztani. A régi, lejárt matricákat el kell távolítani. 120 eurós pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvényes autópályabérlet nélkül hajt fel az autópályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában