Nők Fókuszban

2022.12.03. 14:00

Gyógyít és szépít: mindezt egy személyben, két vállalkozással - dr. Hende Lívia több évtizedes szakmai tapasztalattal és határtalan empátiával fogadja pácienseit

Hol fül-orr-gégészeti, audiológiai, hol pedig orvosesztétikai eszközökkel a kezében találkozhatunk dr. Hende Líviával, aki több évtizedes szakmai tapasztalattal és határtalan empátiával fogadja mind pácienseit, mind vendégeit. Szakorvosi rendelése mellett ugyanis szépségszalont is vezet – neki tehát az egészség és az esztétika is szívügye.

Ihász Nóra

Dr. Hende Lívia számára a legnagyobb kihívás az idő – abból mindig kevés van –, viszont a munkája során naponta érik sikerélmények

Ezer szál köti dr. Hende Líviát Szombathelyhez: itt született, itt járt általános iskolába és gimnáziumba, majd karrierje is itt bontakozott ki, mind a gyógyítás, mind a szépészet terén. A továbbtanulás egy időre kicsit messzebbre vitte: a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott. Mint megtudtuk, az orvosi hivatás volt a gyermekkori álma. Éppen ezért mindvégig kitartóan tanult, aminek a gyümölcse is meglett: a mai napig azzal foglalkozik, amit nagyon szeret.

Empátia nélkül nem működik

Milyen út vezetett a fül-orr-gégészet szakterületre? Van a felmenői között orvos?

Egyetlen egészségügyi dolgozó sincs a családban, még egy háborús nővér sem volt. Gyerekkori élmény hatására választottam ezt a hivatást, egy nagyon kedves gyermekorvos ihletett meg. Mindig is fül-orr-gégész szerettem volna lenni, az egyetemi klinikai gyakorlatok alatt nagyon megtetszett ez a szakterület.

Milyen állomásai voltak a karrierútjának, hol dolgozott eddig, és hol rendel most?

Az egyetem után a Markusovszky-kórházban dolgoztam, ott szereztem meg két szakvizsgámat: a felnőtt és a gyermek fül-orr-gégészetet. Második szakvizsgám után már a Madentko Klinikán kezdtem főállásban tevékenykedni, és azóta is itt rendelek. Harmadik, audiológiai szakvizsgámat már itt tettem le.

Hogyan vélekedik az orvos-beteg kapcsolatról, Ön szerint mi ebben a legfontosabb irányelv?

Úgy gondolom, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolok a betegekkel, beszélgetek velük, bátorítom, vigasztalom őket, amikor csak kell. Szerintem a legfontosabb az empátia, enélkül nem működik.

Mindennapos sikerélmények

Mikor alapította a Lívia Szépségszalont, és mi motiválta?

A Lívia Szépségszalont már több mint 10 éve alapítottam, egy nagyon kedves kozmetikussal való, véletlen találkozás inspirált erre. A szalonban alkalmazottak is dolgoznak, de nekem is vannak vendégeim. Ami a tűvel elvégzendő beavatkozásokat (például ráncfeltöltést) illeti, azokat minden alkalommal én csinálom, hiszen ezeket csak orvos végezheti el.

Hogyan egyezteti össze a két vállalkozást, mi ebben a legnagyobb kihívás, és mi ennek a legnagyobb szépsége?

Legnagyobb kihívásnak mindenképp az időt mondanám, ebből van sajnos a legkevesebb. A szépsége viszont a folyamatosan meglévő, mindennapos sikerélmények.

Mire a legbüszkébb az elmúlt évekből?

Sokkal többet értem el eddig az életben, mint amit gyerekkoromban remélni mertem. Büszke vagyok a diplomámra, a három szakvizsgámra, a magánrendelésemre és a szépségszalonomra, valamint arra, hogy mindennap sok embernek tudok segíteni.

Ami igazán feltölti

Mi a legfontosabb terve, célkitűzése a következő időszakra?

Olyan szakmai fejlesztésekre szeretnék fókuszálni, amik reálisan kivitelezhetőek, mert, mint tudjuk, hiába tervezünk el valamit, ha az irreálisan sokba kerül.

Mivel töltődik fel a legszívesebben? Mik a hobbijai?

A homokos tengerpart tölt fel igazán, de erre ritkán van alkalom. Emellett olvasni is nagyon szeretek, szeretnék, de sajnos nem sok időm van rá.

Végül, de nem utolsósorban: hogyan egyezteti össze a munkát és a magánéletet?

A családom abba nőtt bele, hogy aktív dolgozó, vállalkozó doktornő vagyok. Mindezt tudomásul vették és sok mindent az én elfoglaltságaimhoz igazítunk.

Dr. Hende Lívia stresszoldó, barátságos miliőben, modern műszerekkel várja pácienseit fül­-orr-gégészeti magánrendelésén. A doktornő fő célja, hogy feszültségmentessé tegye a sokakban félelmet keltő vizsgálatokat. 

A szakorvos továbbá – az audiológiai szakon belül – különböző hallászavarokkal is foglalkozik. Orvosesztétikai kezelésekért pedig forduljunk hozzá bizalommal a Lívia Szépségszalonban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában