Ünnep

2022.12.20. 16:39

Három helyszínen tartottak rendezvényeket Sárváron az adventi időszakban

A városban három helyszínen zajlottak rendezvények advent időszakában.

Pajor András

A gyerekek is örömmel szemlélték az adventi koszorún fellobbanó negyedik gyertya lángját

Forrás: Pajor András

A város karácsonyfájánál, a Posta téren a koszorú negyedik gyertyájának a meggyújtásakor a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola Gyermekkórusa és a Csengettyűsök műsorával indult a program. Ezt követően Barbalics Andrea, a Sárvár Jövőjéért Civil Kerekasztal Egyesület elnöke köszöntötte az összegyűlteket. Ez alkalommal a civil szervezet gondoskodott a teáról és a forralt borról, a sült gesztenyét dr. Kondora Bálint megyei közgyűlési alelnök sütötte. A koszorú negyedik gyertyáját Vörös Krisztina, a Gárdonyiiskola felkészítő tanára lobbantotta fel, majd a Kanona Band lépett színpadra. 

A rábasömjéni kultúrházban advent negyedik hétvégéjén tartottak karácsonyi vacsorát a nyugdíjasklub tagjai. A bensőséges hangulatú rendezvényen Kondora István polgármester köszöntötte a városrész szépkorú polgárait, majd Varga Károly önkormányzati képviselő összegezte az elmúlt évet. A klub tagjai ezután verses irodalmi műsort adtak, amelyen a körzet képviselője is közreműködött. A kertvárosi városrészen pedig a kápolna melletti Tubize téren gyulladtak fel az advent gyertyafényei. Az aranyvasárnapi programot itt a Szent László Katolikus Általános Iskola énekkara szolgáltatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában