Átadó

2022.12.11. 17:30

Járdát adtak át és karácsonyra hangolódtak Molnaszecsődön - fotók

Megújult járdaszakaszt adtak át a településen vasárnap délután. A helyiek karácsonyi műsorral, az önkormányzat vendéglátással készült advent harmadik hétvégéjén.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Varga Gyula polgármester nyitotta meg az ünnepi rendezvényt. Elsőként a járdafelújításról esett szó, ami mintegy két kilométer hosszban valósult meg, 22 millió forintos pályázati támogatásból és 15 százaléknyi önkormányzati önerőből. A polgármester kitért az óvodafelújításra is, amely a következő év nagy feladata lesz. Ehhez a nagy beruházáshoz Körmenddel közösen nyert forrást a település. A tervek szerint a molnaszecsődi óvoda teljesen megújul belülről, a tetőszerkezetet pedig egy másik pályázati támogatásból cserélik újra 

- Van közösség Molnaszecsődön, mi sem mutatja ezt jobban, mint a tavaly alakult Fergeteg Tánckör, amely rendkívül aktív és minden eseményünkön ott van - tette hozzá a polgármester.  

A helyiek karácsonyi dallal hangolódtak a gyertyagyújtásra. Az adventi koszorún a harmadik gyertyát V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője gyújtotta meg, aki ünnepi köszöntőjében a várakozás öröméről beszélt.

A program közös vacsorával és táncházzal zárult. Lákics Krisztina tanított különféle táncokat a gyerekeknek és felnőtteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában