Fejlesztések

2022.12.18. 06:49

Játszóparkot, megújult utakat és járdákat adtak át Csörötneken

A Magyar falu programból utakat javítottak és játszótereket fejlesztettek, a Belügyminisztérium támogatásával járdákat újítottak fel önerős résszel kiegészítve csaknem 70 millió forint értékben Csörötneken.

Fotó: VN / Novák Roland

Adventi projektátadót tartottak szombat délután Csörötneken a hit, a remény, az öröm és a szeretet jegyében. - Nagyon szép adventjük van a csörötnekieknek, hiszen egyszerre több beruházás befejezésének is örülhetnek: egyrészt négy út megújításának, valamint járdaszakaszok újjáépítésének, és a legörömtelibb, hogy játszókertet is kialakítottak. Ez utóbbi mutat rá arra, hogy Csörötnek vonzó település, jövője pedig ahhoz kötött, hogy a gyermekvállalási kedv megmarad vagy növekszik, és ezek a beruházások mind ezt szolgálják – hangsúlyozta V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos. Hozzátette: - Aktív, tenni akaró közösség működik itt, és ez legalább olyan fontos eleme a település fejlődésének, mint maga a fizikai infrastruktúra.

Az elmúlt hónapokban megvalósult beruházásokról részletesebb tájékoztatást Kocsis Zsolt polgármester adott. A Magyar falu program jóvoltából két projektet valósíthattak meg. A 2021. évi támogatásból 4,9 millió forintot nyert el az önkormányzat, az új, Alsó-szeri játszópark létrehozása mellett a Felső-szeri játszóteret is felújították, mindehhez további 815 ezer forint önerős forrást is felhasználtak.

- A Magyar falu program idei keretéből kapott, csaknem 36,7 millió forintos támogatás a Templomszeri településrészen négy önkormányzati út felújítását foglalta magában. Ez az Erdő, a Templom és a Hársasalja út, valamint a Gyöngyös utca útrekonstrukcióját jelentette összesen 918 méter hosszan – mondta el Kocsis Zsolt. A Petőfi Sándor, a Kossuth Lajos út, valamint a Templom út járdafelújítása a Belügyminisztérium 18,6 millió forintos támogatásával zajlott le, a beruházás teljes költsége 25,5 millió forintra rúgott. Így az önkormányzat ahhoz 6,9 millió forintot nyújtott saját költségvetéséből.

- Nekünk, helyben lakóknak össze kell fognunk és egymást kell segítenünk a mostani nehéz időkben. Mindenkinek békés, boldog, áldott karácsonyt, s a jövő évre reményt kívánok arra, hogy ha nem is egyszerre, de fokozatosan talán megszűnnek a mostani nehézségek, hogy újra felhőtlen hétköznapokat tudjunk élni – fogalmazta meg adventi üzenetét Kocsis Zsolt polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában