Fejlesztés

2022.12.13. 08:00

Kerítés és urnafal épült a vashosszúfalui temetőben

Biztonságosabbá és korszerűbbé vált a település temetője a Magyar falu programnak köszönhetően. A fejlesztéseket a vasárnap délelőtti szentmisét követően adták át hivatalosan.

Cseh-Egyed Bernadett

Urnafalat is emelhettek a támogatásból

Forrás: Szendi Péter

Vázákat döntöttek fel és virágokat legeltek le a sírokról az őzek, ezért halaszthatatlanná vált a település külterületén elhelyezkedő temető északi oldalának bekerítése. Vashosszúfalu önkormányzata tavaly pályázott és mintegy hatmillió forintot nyert temetőrendezésre, ebből jutott elegendő összeg térkövezésre és urnafal kialakítására is. Závár Ferencné elmondta, egyre nagyobb az igény erre a fajta temetkezési módra, de a faluban mostanáig nem volt rá lehetőség. – A temető fontos hely, mert néha a halál döbbenti rá az embert, hogy mi a fontos az életben. A vashosszúfaluiak beruházása nemcsak a halottak emlékét, hanem az élőket is szolgálja – fogalmazott beszédében V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában